Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ο "απόρρητος διάλογος" Σαμαρά-Αβραμόπουλου για τη θέση του Επιτρόπου - Η ατάκα που θύμισε… Καραμανλή

Antonis-Samaras-Dimitris-Avramopoulos

Τον “απόρρητο” διάλογο που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτού καταλήξουν σε συμφωνία για να είναι ο μέχρι σήμερα Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο επόμενος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, αποκαλύπτει η “Real News”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δυο άνδρες, που συμβαδίζουν πολιτικά από το 2009, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συζήτησαν επί μακρόν το ζήτημα, μέχρι να φτάσουμε στις οριστικές αποφάσεις και τις σχετικές ανακοινώσεις.
Πρόεδρε, ό,τι πεις. Πάμε!”, φέρεται να είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν “κλειδώσει” η επιλογή του για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της “Real News”.
Η… ατάκα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά, θυμίζει έντονα τον αντίστοιχο διάλογο που είχε ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Φεβρουάριο του 2006, όταν του ανακοινώθηκε ότι μετακινείται από το υπουργείο Τουρισμού στο υπουργείο Υγείας.
Που πάμε πρόεδρε; Δεκτόν”, ήταν η αποστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ εκείνης της εποχής.

ysterografa.gr