Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Γιατί ο Βενιζέλος… επικήρυξε τον Σταύρο Θεοδωράκη

Evangelos-Venizelos-PASOK

Παρακολουθώντας κανείς την τελευταία ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα δυσκολευόταν να μην διακρίνει πίσω από τον πάντοτε στρατηγικά στοχευμένο λόγο του προέδρου του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μια διάθεση… επικήρυξης του Σταύρου Θεοδωράκη.
Στην τελευταία ευθεία προς το κρίσιμο φθινόπωρο, που φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να “τσαλακώσει” το αυτόνομο πολιτικό εγχείρημα του “Ποταμιού”. Και να περιορίσει έτσι τις περαιτέρω διαρροές ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς να μην έχει… καν αρχίσει, και τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει έδαφος σε κοινωνικούς χώρους στους οποίους το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ιστορικά προνομιακούς συνομιλητές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να κλείσει μερικά από τα μέτωπα που εμποδίζουν το Κίνημα να σταθεί με αξιώσεις, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ίδια η παρουσία του στο αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα βέβαια, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο. Ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ… είναι παντού, λόγω της μετακόμισης στελεχών και της κοινωνικής βάσης του σε πολλά κόμματα, την ίδια ώρα όμως στη Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να βιώσει κανείς προχωρημένη πολιτική μοναξιά.