Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σε συναγερμό η Βρετανία από την "απειλή" των τζιχαντιστών

cameron

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ανεβάζει το επίπεδο “τρομοκρατικής απειλής” εναντίον του από “ουσιαστική” σε “σοβαρή”.
Η ανακοίνωση αυτή συνδυάζεται ασφαλώς με τη δράση των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, καθώς και στις απειλές που έχουν οι ίδιοι εκτοξεύσει ενάντια στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Η αστυνομία μάλιστα ζητάει από τους κατοίκους της χώρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να ειδοποιήσουν τις αρχές αν κάτι περίεργο ή ανησυχητικό υποπέσει στην αντίληψή τους.
Συνολικά υπάρχουν πέντε επίπεδα του χαρακτηρισμού της τρομοκρατικής απειλής και το “σοβαρή” είναι το δεύτερο υψηλότερο.
Ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε δηλώσεις στις οποίες σημείωσε πως “η οργάνωση ISIS είναι η μεγαλύτερη απειλή από οποιαδήποτε άλλη είχε στο παρελθόν η Βρετανία”.
Ακόμη, είπε πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 500 Βρετανοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών. Για το λόγο αυτό είπε πως η Βρετανία θα προσπαθήσει να αποτρέψει ανάλογα ταξίδια στο μέλλον.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίσει φυσιολογικά τη ζωή του και δεσμεύθηκε πως οι Αρχές θα διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.
Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές. Αρχικά, σε συνεργασία με τους Κούρδους αντάρτες στο Ιράκ, αλλά και με ανταλλαγή πληροφοριών με τις ΗΠΑ.
Τέλος σημείωσε πως πρέπει σύντομα να υπάρξει μία σοβαρή ιρακινή κυβέρνηση που να δουλέψει σκληρά για να συσπειρώση το λαό της.

ysterografa.gr