Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Εκοιμήθη ο πρώην Αττικής Παντελεήμων

Panteleimon

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουλίου ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης.
Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αν και οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο πρωήν μητροπολίτης έχασε την ζωή του κάνοντας μπάνιο στο εξοχικό του στην Κερατέα.

Η σορός του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμωνα Μπεζενίτη έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και τις συνθήκες του συμβάντος διερευνά το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Λαυρίου.
Φως στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου του πρώην Μητροπολίτη, Παντελεήμωνα Μπεζενίτη, αναμένεται να ρίξει ο ιατροδικαστής ο οποίος πραγματοποιεί νεκροψία-νεκροτομή στη σωρό του πρώην Μητροπολίτη.
Η σορός του πρώην μητροπολίτη, που εντοπίστηκε από άνδρες του λιμενικού, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κερατέας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ιατροδικαστής αναμένεται να πραγματοποιήσει νεκροψία-νεκροτομή για τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας του θανάτου του πρώην μητροπολίτη, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα κηδευθεί ο πρώην μητροπολίτης, ο οποίος ως γνωστό είχε καθαιρεθεί στις τάξεις των μοναχών.

Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης γεννήθηκε στη Χίο. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1961, υπηρέτησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και το 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου.
Το 1994 εξελέγη με το «μεταθετό» Μητροπολίτης Αττικής. Υστερα από καταγγελίες για σκάνδαλα ηθικής φύσεως και τη δημοσιοποίηση κασετών που περιείχαν συνομιλίες του με νεαρό, τέθηκε σε αργία από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ενώ απομακρύνθηκε και από την Ιεραρχία. 
Ο Παντελεήμων είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2008 σε εξαετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση 66,5 εκατ. δρχ. την περίοδο 1995-1998 από τη Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.
Καταγγελίες για την κατάχρηση των εισφορών των πιστών είχαν κάνει οι μοναχές της μονής.