Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ο Παντελής Καψής διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην Ελιά

Pantelis-Kapsis
Από την εποχή που αποφάσισε να αφήσει πίσω του μια σημαντική καριέρα στη δημοσιογραφία, και να γίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Παντελής Καψής έδειχνε αποφασισμένος για σεργιάνισμα στα υψηλά πατώματα του δημοσίου βίου.
Η συμμετοχή του στις ευρωεκλογές με την Ελιά, επιβεβαίωσε απλώς ότι ο Παντελής Καψής… ήρθε για να μείνει. Και η σταθερή δημόσια παρέμβασή του με αρθρογραφία το τελευταίο διάστημα, όπως σήμερα στο “Έθνος”, όπου αναπτύσσει μια ρητορική απέναντι στην “Κεντροαριστερά με παλιές νοοτροπίες”, δείχνει ότι οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας πλησιάζουν.
Η μετεξέλιξη της Ελιάς σε πολιτικό μόρφωμα, συνιστώσα του οποίου θα είναι ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει προϋποθέσεις για την εκλογή ηγέτη. Όχι δηλαδή… του Ευάγγελου Βενιζέλου. Για τους καλά γνωρίζοντες τις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, η προφανής επιλογή είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ίσως μάλιστα να υπάρχει ήδη η σχετική υπόγεια συμφωνία του Υπουργού Παιδείας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που θα έβλεπαν τον Παντελή Καψή σε ηγετικό ρόλο. Μένει λοιπόν να αποδειχτεί πώς θα χωροθετηθούν οι… μουσικές καρέκλες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Και ποιός ρόλος θα αντιστοιχεί στον καθένα.

ysterografa.gr