Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Έπεσαν οι συκοφαντίες για το λιμάνι του Άστρους



http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/site/sa/DHMOI/paralio_astros_dimos_boreias_kinoyrias_aftodioikisi.jpg 
«Απόλυτη δικαίωση της πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» χαρακτήρισε το πόρισμα της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου για το έργο του λιμανιού του Άστρους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι «φέρνουμε νέα δεδομένα στην Πελοπόννησο και τη χώρα. Αφενός, υλοποιούμε αποτελεσματικά και απροβλημάτιστα τα αναπτυξιακά έργα υποδομής, ώστε ούτε πόροι να χαθούν, ούτε κρίσιμος χρόνος, και, αφετέρου, τηρούμε απόλυτα την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Το λιμάνι του Άστρους ανοίγει μια νέα εποχή για την Κυνουρία και την παραλιακή Αρκαδία, αλλά και την Ανατολική Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «εξαρχής δεσμευτήκαμε ότι θα υλοποιήσουμε το έργο μέσα στην παρούσα προγραμματική περίοδο και με την αποφασιστικότητά μας και την απόλυτη τήρηση της νομοθεσίας το κάνουμε πράξη».

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.ΕΛ. «το έργο υλοποιείται κανονικά και δεν προκύπτουν στοιχεία για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, επομένως δεν απαιτούνται δημοσιονομικές διορθώσεις ή άλλες διορθωτικές ενέργειες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου».