Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Θα καλυφθούν τα έξοδα των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό»



Επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία του ζητήματος της λήψης μέτρων αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα και της κάλυψης των εξόδων των πληγέντων κτηνοτρόφων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
 «Επικοινώνησα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ενημερωθώ σχετικά με την εξέλιξη της αντιμετώπισης του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού, ο οποίος έχει πλήξει κτηνοτροφικές μονάδες στην Πελοπόννησο. Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσα στα αρμόδια Υπουργεία, επανέλαβα τόσο στον Υπουργό όσο και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ότι είναι άμεση η ανάγκη να ληφθούν προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου, να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι μας για την απώλεια του εισοδήματός τους αλλά και να καταβληθούν άμεσα τα ποσά που έχουν δαπανήσει μέχρι σήμερα για την λήψη προληπτικών μέτρων.
Με διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα κληθούν οι κτηνοτρόφοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τιμολόγια, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, και αμέσως θα τους καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά. Σε ότι αφορά δε την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος το Υπουργείο σύντομα θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες και μέτρα για την καταστολή και πρόληψη της νόσου.
Η γρήγορη κινητοποίηση της Πολιτείας είναι ενθαρρυντικό γεγονός είναι όμως ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας η κινητοποίηση να συνεχίσει και να ενταθεί, ώστε να διασφαλιστούν απολύτως τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων μας.»