Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σαμαράς: Δεν θα γίνουν εκλογές. Βρίσκουμε τους 180

Antonis-Samaras-ekloges

Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σήμερα σε ηχηρή παρέμβαση αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε την άποψη ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση δεν απέχει πολύ από την πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε έτσι αισιόδοξος ότι είναι εφικτή η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, μια εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αποτροπή των πρόωρων εκλογών, και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει την εξάντληση της τετραετίας, το 2016.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, ποτισμένες με αγώνες και με θυσίες του Ελληνικού λαού. Δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει. Και θα δυναμώνει ακόμα παραπάνω. Γιατί είμαι αισιόδοξος για το αύριο. Και θα πρέπει και ο Ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα. Η οικονομία θα πάει καλύτερα, η σταθερότητα στην Ελλάδα είναι πολυσήμαντη, μια που γύρω μας υπάρχουν τόσο μεγάλες εστίες αναταράξεων, ο τουρισμός σήμερα- που θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα- θα δώσει μια ρευστότητα στην οικονομία και θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Επομένως, είμαι πράγματι αισιόδοξος και θέλω να είναι εν γνώσει του Ελληνικού λαού αυτή η αισιοδοξία. Δεν το λέω τυχαία».