Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Πολιτική αυτοκτονία για ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ το «τσουβάλιασμα» που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ο κ. Τσίπρας στο θέμα της ΔΕΗ αποτελεί την επιτομή της υποτίμησης της νοημοσύνης όλων των υπολοίπων.
Έχει ανακαλύψει ένα ανύπαρκτο για την κοινωνία θέμα, το έχει διογκώσει, έχει δώσει στέγη σε όλους εκείνους τους συνδικαλιστές που έχει μεταστεγάσει στο κόμμα του, υποδαυλίζει όλες τις κινητοποιήσεις, απειλεί να προκαλέσει την καταστροφή της χώρας, της οικονομίας της και του λαού της, προκειμένου να ξεπεράσει και να κρύψει ένα καθαρά δικό του πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την εσωκομματική αμφισβήτησή του.
Μέσα σε δεκαπέντε μόνο μέρες, ο κ. Τσίπρας έχει αμφισβητηθεί, με αφορμή τις επιδόσεις του στις ευρωεκλογές και την απώλεια 150.000 ψήφων, από οκτώ διαφορετικές ομάδες μέσα στο κόμμα του.
Η απλή λογική λέει πως θα προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη προπαγανδιστική αφορμή για να τους θέσει όλους σε εκλογική ετοιμότητα.
Και το έπραξε, με αφορμή την ΔΕΗ.

Χωρίς να έχει πετύχει το πρώτο, προχώρησε και στο επόμενο εγχείρημα.
Προσπαθεί τώρα να εμφανίσει ότι διαθέτει έναν αριθμό 120 βουλευτών που θα μπορούσαν να συσπειρωθούν γύρω από τις προσωπικές του επιδιώξεις.
Κατέβηκε, λοιπόν, από το βουνό (του Αμυνταίου), όπου κήρυξε το αντάρτικο και… ξεκίνησε γύρο επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως προσφυώς ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, σκοπός του είναι, με πρόσχημα τη συγκέντρωση 120 βουλευτών (δήθεν) για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο, προκειμένου να αποτρέψει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Θέλει, δηλαδή, να τους βάλει όλους σε ένα σακούλι, το οποίο θα διαχειρίζεται ο ίδιος, κατά το δοκούν και ανάλογα με τις ανάγκες του.
Οι μόνοι πρόθυμοι, μέχρι στιγμής, είναι οι βουλευτές του κ. Καμμένου.
Η ΔΗΜΑΡ θα συνεδριάσει για να λάβει τις αποφάσεις της και, απ’ ό,τι καταλάβαμε, με το ΚΚΕ υπήρξε μια παρεξήγηση που προκάλεσε διόρθωση της πρώτης ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προεδρικές επαφές.
Έτσι, ενώ στην πρώτη ανακοίνωση, εμφανίζονται όλα καλά και ωραία και θετικά, στη δεύτερη έρχονται οι… διορθώσεις.
Λογικό, αφού το ΚΚΕ απορρίπτει την πρόταση αν δεν υπάρξει κατάργηση και όλων των προηγουμένων νόμων για μετοχοποίηση της ΔΕΗ, κάτι που είναι εντελώς αδύνατον.
Το ζήτημα τώρα είναι ένα:
Είναι δυνατόν οι αρχηγοί του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Κουτσούμπας και Κουβέλης να πέσουν στην παγίδα του κ. Τσίπρα και να δεχθούν να τους τσουβαλιάσει για να τους χρησιμοποιήσει προκειμένου να εξασφαλίσει τη σωτηρία του;
Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε γι’ αυτούς με πολιτική αυτοκτονία.
Και δεν φαντάζεται κανείς πως υπάρχουν γαλοπούλες πρόθυμες για σφαγή πριν από τα Χριστούγεννα.

elzoni.gr