Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Έγραψε ιστορία ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-1


H Γερμανία δεν εντυπωσίασε αλλά κατάφερε και επικράτησε με 1-0 των Γάλλων και πέρασε  για 4η συνεχόμενη φορά σε ημιτελικό Μουντιάλ, δημιουργώντας νέο ρεκόρ. Το γκολ του Χούμελς ήταν αρκετό στους Γερμανούς αφού οι Γάλλοι δεν απείλησαν την εστία του Νόιερ.
Μπορεί να μην προσέφεραν θέαμα, μπορεί να πήραν επαγγελματική νίκη αλλά οι Γερμανοί κρατούν την ουσία και αυτή είναι η πρόκριση σε έναν ακόμη ημιτελικό Μουντιάλ. Η νασιονάλ Μανσάφτ θα αντιμετωπίσει το νικητή του Βραζιλία - Κολομβία.

Η επιλογή του Λεβ να παίξει για πρώτη φορά στο φετινό Μουντιάλ με το μοναδικό κλασικό μπακ που έχει στην αποστολή, τον Λαμ, στη θέση του είχε αποτέλεσμα στον αγώνα. Οι Γερμανοί έκλεισαν τους χώρους και περιόρισαν τους γρήγορους εξτρέμ της Γαλλίας ενώ μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι κατοχής που τους ταιριάζει.

Από την αρχή η Γερμανία ήταν πιο απειλητική και ευτύχισε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ και ο Χούμελς νίκησε την άμυνα των Γάλλων και σημείωσε το 4ο τέρμα του με την Εθνική της χώρας του.
Οι Γάλλοι αδυνατούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Νόιερ και στο 24' θα μπορούσαν να βγουν εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι και αποβολή στον Ντεμπισί για το μαρκάρισμα πάνω στον Κλόζε.

Όσο πέρναγε η ώρα, οι παίκτες του Ντεσάμπ έγιναν πιο επιθετικοί και στο 34' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βαλμπουενά να σουτάρει και τον Νόιερ να κάνει άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί κλείστηκαν ακόμη περισσότερο και οι Γάλλοι αδυνατούσαν να δουν το τέρμα του Νόιερ και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απελπιστικά. Μετά το 70' ο Ντεσάμπ ρίσκαρε και οι παίκτες του Λεβ βρήκαν χώρους.

Ο Σίρλε σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα την πρόκριση αλλά οι εκτελέσεις του δεν ήταν καλές και έτσι η Γαλλία έμεινε ζωντανή μέχρι το φινάλε.

Ο Νόιερ απέκρουσε στο 94' το διαγώνιο σουτ του Μπενζεμά και έστειλε την Γερμανία σε ακόμη έναν ημιτελικό Παγκοσμίου κυπέλλου.
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακχό (71' λ.τρ. Κοσιελνί), Βαράν, Ματουϊντί, Βαλμπιενά (85' Ζιρού), Καμπάιγ (73' Ρεμί), Πογκμπά, Μπενζεμά, Γκριεζμάν.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ (83' Γκέτσε), Κεντίρα, Κρόοζ (90+' Κράμερ), Μίλερ, Κλόζε (69' Σίρλε).