Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

To μυστικό σχέδιο του Μαξίμου για τις πρόωρες εκλογές

Μέγαρο-Μαξίμου
Μετά από ένα διάλειμμα μερικών ημερών, τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επανέρχονται και μάλιστα δριμύτερα.

Όπως και πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, έτσι και τώρα, η συζήτηση επικεντρώνεται στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει:
α) τη μείωση των φορολογικών βαρών, στο μέτρο του δυνατού, από το ερχόμενο φθινόπωρο. Η κίνηση αυτή θα γίνει στη βάση του αποθεματικού, που έχει δημιουργηθεί, μετά την καλή πορεία της εισπραξιμότητας των φόρων το τελευταίο διάστημα
β) το πάγωμα των μεγάλων ανατροπών που προβλέπει η συμφωνία της χώρας με την τρόικα, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει υπογραφεί. Εφόσον αυτό επαληθευτεί, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μια γενικότερη παρελκυστική πολιτική σε δεσμεύσεις που αφορούν στις απολύσεις από το δημόσιο, κάτι που συνεπάγεται με τη σειρά του ότι μετά τους διοικητικούς των ΑΕΙ θα πάρουν κι άλλοι σειρά.
Αν οι παραπάνω κινήσεις αποδώσουν πολιτικά, τότε η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της, θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των 180 βουλευτών και να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας ως back up ένα καλύτερο κλίμα στο εκλογικό σώμα, που θα έχει εξασφαλισθεί από τις παραπάνω κινήσεις. Αυτό το back up θα αξιοποιηθεί εκλογικά, αν η προσπάθεια για το νέο Πρόεδρο δεν αποδώσει.

arouraios.gr