Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Γιατί ο Σαμαράς πήρε μαζί του στο Μαξίμου τον Στεφανάδη

Xristodoulos-Stefanadis
Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ενδυναμώσει το επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας δίπλα του τον Χριστόδουλο Στεφανάδη, δεν ξένισε κανέναν.
Ο γνωστός καθηγητής Καρδιολογίας ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην αναμέτρηση της 25ης Μαϊου, και η θέση του δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά δεν θα είναι έμμισθη.
Σημειώνεται ότι ο Χριστόδουλος Στεφανάδης θα έχει ρόλο συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά σε θέματα Υγείας και Παιδείας, δυο τομέων δηλαδή που γνωρίζει καλά, καθώς εκτός από καθηγητής Καρδιολογίας διεκδίκησε και την Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, χάνοντας από τον Θεοδόση Πελεγρίνη.
Η αξιοποίησή του ήταν περίπου δεδομένη, ενώ πολλοί πόνταραν στο ενδεχόμενο υπουργοποίησής του στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Με την επιλογή Στεφανάδη, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει ότι επιθυμεί να αξιοποιήσει μια πλειάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν κρίσιμες μάχες για την Παράταξη, αλλά και ότι είναι στα σχέδιά του η ενίσχυση του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου.