Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δεν έπεισε, αλλά κέρδισε η Αργεντινή, 2-1 τη Βοσνία

messi1
 Η εξαιρετική πρωτάρα Βοσνία έβαλε δύσκολα στην Αλμπισελέστε που ξεκίνησε με το δεξί (2-1) χάρη σε αυτογκόλ με το καλημέρα και μία υπέροχη ενέργεια του Μέσι.
Ο Μέσι σκόραρε στο... ιερό της Βραζιλίας, το «Μαρακανά» και η Αργεντινή αγχωμένη, τυχερή και χωρίς πολλές καλές στιγμές, ξεκίνησε νικηφόρα (2-1) την πορεία της για να επιστρέψει σε αυτό το θρυλικό γήπεδο για τον τελικό.

Ωστόσο, εάν η Αλμπισελέστε θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, θα πρέπει να αλλάξει εικόνα. Αν και πρωτάρα σε Μουντιάλ η Βοσνία της έβαλε πολύ δύσκολους γρίφους που ίσως να μην λύνονταν εάν δεν άνοιγε ο δρόμος με το αυτογκόλ του Κολάσινατς από το τρίτο κιόλας λεπτό του ματς. Σε εκείνη τη φάση ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ, ο Αγουέρο πήρε την κεφαλιά και ο δεξιός μπακ της Βοσνίας με το πόδι σκότωσε την ομάδα του.
Στο 13' ο Χαΐροβιτς θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και τον πρόλαβε με έξοδο ο Ρομέρο.
Σταδιακά οι Βαλκάνιοι έδειχναν διάθεση να πιέσουν, αλλά το παιχνίδι δεν ειχε ρυθμό και σε αυτό δεν βοηθούσε η διάταξη της Αργεντινής. Ο Σαμπέγια την είχε στήσει με 3-5-2 και τον Μέσι σε κάτι μεταξύ 10αριού και δεύτερου φορ να ξεκινάει από πίσω τις... μπούκες του.
 Στο 23' ο Μπέγκοβιτς έβγαλε τη βολίδα του Μασεράνο και στο 4-' ο Ρομέρο την κεφαλιά του Λούλιτς. Το Α' μέρος δεν είχε να παρουσιάσει κάτι άλλο αξιόλογο.
Στην επανάληψη όμως οι Βόσνιοι μπήκαν πολύ δυνατά. Παράλληλα, ο Σαμπέγια έριξε στο χορτάρι Γκάγο και Ιγουαΐν που έκαναν πιο ορθολογική τη διάταξη της ομάδας του και απελευθέρωσε τον Μέσι, κίνηση που λίγο αργότερα θα τον δικαίωνε. Συνέβη στο 65', όταν εκείνος πήρε τη μπάλα, έπαιξε δύο φορές το 1-2 με τον Ιγουαΐν και μετά από προσποίηση, πλάσαρε με το αριστερό από το ημικύκλιο στο δεξί δοκάρι και μέσα, για το μόλις δεύτερο τέρμα του σε 623 αγωνιστικά λεπτά και 34 σουτ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το παιχνίδι πλέον θα άνοιγε για τα καλά.
Οι Βόσνιοι πάλευαν για το γκολ που ήρθε στο 86', όταν ο Ιμπίσεβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και από πλάγια πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ρομέρο για το παρθενικό γκολ της χώρας του σε Μουντιάλ. Στα λεπτά που απέμεναν οι Αργεντινοί έτρεχαν στην κόντρα, αλλά γκολ άλλο δεν έβαλαν, με τον Μέσι να αστοχεί από καλή θέση στο 92'. Το φινάλε βρήκε τον ίδιο και τους συμπατριώτες του ανακουφισμένους. Η πορεία έστω και πολύ δύσκολα ξεκίνησε με «τρίποντο» και δικό του γκολ. Οσο για τους ηττημένους, εκείνοι έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία κόντρα σε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο που η αλήθεια είναι πως σε αυτό το ματς δεν επιβεβαίωσε τον εν λόγω χαρακτηρισμό.
 Η Αργεντινή δεν έπεισε σε καμία περίπτωση. Η αλήθεια είναι όμως πως μπορεί η Βοσνία να μην έχει το βαρύ όνομα, αλλά είχε τη χάρη. Ηταν δύσκολος ο αντίπαλος και μπουκωμένη η Αλμπισελέστε. Ισως το γκολ του Μέσι να τη βοηθήσει να ξεμπλοκάρει. Τόσο συνολικά όσο και το μεγάλο αστέρι της.
Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Καμπανιάρο (46' Γκάγο), Φεδερίκο Φερνάντες, Ρόχο, Σαμπαλέτα, Μασεράνο, Μάξι Ροδρίγκες (46' Ιγουαΐν), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγουέρο (87' Μπίλια)
 Βοσνία (Σάφετ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μούιτζα (69' Ιμπίσεβιτς), Μισίμοβιτς (76' Μεντουνγιανίν), Λούλιτς, Χαΐροβιτς (71' Βίστσα), Τζέκο.