Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας οι προτάσεις του Χρίστου Δήμα

Ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας αρκετές από τις προτάσεις που είχε κάνει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ειδικότερα, ο Χρίστος Δήμας είχε καταθέσει προτάσεις τις οποίες είχαν συνυπογράψει βουλευτές από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις προτάσεις που είχε κάνει εδώ

 Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενσωματώθηκαν οι εξής προτάσεις:   ·       Αυστηρότερες ποινές , χρηματικές και ποινές φυλάκισης για όσους διακινούν, κατέχουν, πωλούν, παράγουν, δημοσιεύουν ή προμηθεύονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.   ·       Αυτόματο «μπλοκάρισμα»  ή  προσωρινός περιορισμός των ιστοσελίδων  που περιέχουν ή διαδίδουν υλικό παιδικής πορνογραφίας υλικό ώστε αυτές να μην εμφανίζονται στους επισκέπτες  όταν τις αναζητούν.  
 Προσφυγή στον κάτοχο ιστοσελίδας που περιέχει ή διαδίδει πορνογραφικό υλικό, όταν η ιστοσελίδα αυτή «μπλοκάρεται» αυτόματα ή περιορίζεται προσωρινά. Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής: 
Αυστηρές χρηματικές ποινές για όσους προσελκύουν κάποιο παιδί μέσα από το διαδίκτυο ή από το κινητό τηλέφωνο με σκοπό τη σεξουαλική του εκμετάλλευση. Προστασία των παιδιών που έχουν «πέσει» θύματα παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.  
 Τα εγκλήματα της παιδικής πορνογραφίας και προσέλκυσης παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση δεν παραγράφονται όσο το θύμα είναι ανήλικο.