Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σαρωτικός ανασχηματισμός. 7 υπουργοί κόπηκαν. Στο Παιδείας ο Λοβέρδος, στο Ανάπτυξης ο Δένδιας

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησαν από το Μέγαρο Μαξίμου τα τηλέφωνα προς τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Μετά από κυοφορία ημερών, ο Αντώνης Σαμαράς κατέληξε στην τελική σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, με τις πληροφορίες να ομιλούν περί σαρωτικών αλλαγών.
Ενημερώθηκαν ότι φεύγουν οι Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Μιχελάκης, Ζέτα Μακρή, Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης,  Αθανάσιος Τσαυτάρης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Λ. Γρηγοράκος Θεόδωρος Καράογλου, Συμεών Κεδίκογλου
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  και ο Γερ. Γιακουμάτος νέοι υφ. Ανάπτυξης
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετείται Υπουργός Παιδείας.
Ο Νίκος Δένδιας τοποθετείται Υπουργός Ανάπτυξης.
Ο Γιάννης Κουτσούκος νεος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Νίκη Τζαβέλλα αναπληρώτρια υπουργός Ενέργειας.
Η Αντζελα Γκερέκου νεα υφυπουργός Πολιτισμού
Ο Γιώργος Ντόλιος υφυπουργός Εσωτερικών
 Μένουν στην κυβέρνηση ο Χαράλαμπος Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Β. Κεγκέρογλου στο Εργασίας,  ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (υπουργός Υποδομών και Δικτύων), ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων), ο Ιωάννης Μανιάτης (υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής). Μένουν επίσης: Σταϊκούρας, Μαυραγάνης, Κεφαλογιάννη, Κυρ. Μητσοτάκης,
Ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Κουμουτσάκου για νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και του δημοσιογράφου Μπάμπη Κούτρα.
Επίσης ακούγονται οι Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να αξιοποιηθούν στελέχη, όπως οι Συλβάνα Ράπτη, Παντελής Καψής και Κυριάκος Πιερακκάκης. Ερώτημα είναι η τύχη του Γιάννη Βρούτση,
Την ώρα όμως που απ' όλους θεωρείται “κλειδωμένη” η μετακίνηση του Ι. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος το όνομα του αντικαταστάτη του “παίζει”, ενώ παίζει ακόμη και το “σπάσιμο” του υπουργείου με ... επαναφορά στο παρελθόν και τα δύο υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας να τίθενται υπό την επίβλεψη του ίδιου του πρωθυπουργού.

Πολλοί, ειδικά τις τελευταίες ώρες με τα ονόματα να “πέφτουν βροχή” θυμήθηκαν ότι πολλά ονόματα ακούγονται για να καίγονται ωστόσο από χθες τη νύχτα ήρθε στην επικαιρότητα το όνομα του φίλου του πρωθυπουργού και καθηγητή οικονομικών Νίκου Οικονομίδη, ενώ παράλληλα από άλλες πηγές ακούστηκε και το όνομα του επίσης καθηγητή Γιάννη Μουρμούρα. Ο κ. Οικονομίδης μέχρι και αυτή την ώρα θεωρείται ότι θα έχει κάποιο ρόλο στο υπουργείο της οδού Νίκης.
Και οι δύο με την δική τους πορεία και με πολλά “συν” στο βιογραφικό τους, όμως άλλες πηγές βάζουν ένα “αλλά”.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ
 Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του τηλεφωνούν από το γραφείο του στο Μαξίμου, ενώ ήδη το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ έχει πάρει θέση στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και ο γραμματέας της κυβέρνησης Φώτης Καϋμενάκης ετοιμάζει τα τυπικά έγγραφα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή ορκωμοσία.