Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Τη δύναμη του βαθέως κράτους της χώρας, το μαύρο χρήμα, θέλει να εξασφαλίσει το παράλληλο κράτος που κυβερνούσε  μέχρι πρόσφατα. Το ΣΔΟΕ αποτελεί τα μήλο της έριδος για αυτό τον ανασχηματισμό και ο Υπουργός που θα το ελέγξει γίνονται γενναίες προσπάθειες να υπαγορευτεί. 

Μία άλλη φαεινή ιδέα επιστρατεύεται μετά τη σοφή, όπως συγκεντρώνονται από πληροφορίες, απόφαση του κ.Σαμαρά να αναθέσει το ΥΠΟΙΚ σε έναν καθηγητή αναγνωρισμένης αξίας κ.Ν.Οικονομίδη. Οι ντόπιοι επαΐοντες προσπαθούν να σπάσουν το ΥΠΟΙΚ στα δύο και να εξασφαλίσουν την ηγεσία του που θα ελέγχει το ΣΔΟΕ και τα φορολογικά έσοδα.

Η γάγγραινα της Ελλάδας, η φοροδιαφυγή, αρνείται να υποχωρήσει. Το μοντέλο της πληρωμής φόρων από μισθωτούς και συνταξιούχους, δηλαδή από το ίδιο το Κράτος που διορίζει, δανείζεται και μισθοδοτεί είναι ο διακαής πόθος του παρακράτους. Ένα μοντέλο παρακμιακό που οδηγείσαι στην εύρωστη παραοικονομία και την παταγώδη χρεοκοπία της χώρας. 

Φυσικά μέσα σε αυτή την παρακμή αξιωματούχοι αποτελούσαν και έναν μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων με μη εξακριβωμένο μέχρι σήμερα ύψος καταθέσεων σε Ελβετία  και εξωτικές offshore εταιρείες.

Ας περιμένουμε να δούμε λοιπόν σήμερα αν η Νέα Ελλάδα θα ξεκινήσει με ένα γκολ από τα αποδυτήρια για το βαθύ κράτος της Ελλάδας που συνεχίζει να αντιστέκεται και να προσηλυτίζει οπαδούς. Εξάλλου η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για όλους…
 
thedayaftergr.blogspot.gr