Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο Λαός στην ηγεσία: «Μονιάστε για το καλό της πατρίδας, αλλιώς…»

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Πού να ήξεραν οι  μονομάχοι της 25ης Μαΐου ότι  αυτός ο πάνσοφος λαός μας θα έλεγε στους μεν «αποδώ»: φάτε σήμερα μια γερή σφαλιάρα για όσα μου κάνατε στα τέσσερα χρόνια, στους δε «αποκεί»: Φάτε και εσείς άλλη  μια ανάποδη για να κόψετε τα νταηλίκια  και  για να βαδίζετε εκεί όπου φτάνει ή σκιά σας, όχι πιο πέρα !...

Κάπως έτσι ερμήνευσε ο κυρ Γιώργης, ο φίλος μας αγρότης από το Ηράκλειο, το  αποτέλεσμα των εκλογών. Περήφανος από τη μια μεριά που η μπαρουτοκαπνισμένη  Κρήτη έδωσε το μικρότερο ποσοστό στη «Χρυσή Αυγή», αλλά και ήσυχος από την άλλη που η πατρίδα δεν μπαίνει σε πολιτικές περιπέτειες την ώρα που παλεύει να βγει από την κρίση.  

Ο πάνσοφος λαός μας δεν έχει παρά να ευχηθεί στους… μονομάχους να χωνέψουν καλά το μάθημα που τους έδωσε στις ευρωεκλογές. Έτσι ώστε, οι μεν «αποδώ» να πέσουν με τα μούτρα στην ανακούφιση της φτωχολογιάς και στο στρίμωγμα των  ξένων δανειστών, οι δε «αποκεί»  να προσφέρουν υπομονετικά τις ιδέες τους, το ταλέντο τους και τον πατριωτισμό τους σε μια ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων. Ώσπου να έλθει η ώρα τους  να κυβερνήσουν!..

Να θυμούνται δε και οι «αποδώ» και οι «αποκεί» καθώς και οι λοιποί «παίκτες» της πολυκομματικής ορχήστρας ότι στις 31 Μαΐου του 1941, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας κατέβαζαν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη ξαφνιάζοντας όλη την κατεχόμενη Ευρώπη. Και ότι  την 1η Ιουνίου του ίδιου χρόνου, τελείωνε η ηρωική «μάχη της Κρήτης» με τη μεραρχία των Γερμανών αλεξιπτωτιστών  ρεζιλεμένη και τον Χίτλερ φρενιασμένο για το πάθημά της.

Να θυμούνται ακόμη  οι μονομάχοι του πολυκομματικού Κολοσσαίου ότι τέτοιες μέρες, στις 6 Ιουνίου του 1941, ένας ρασοφόρος που το έλεγε η ψυχούλα του, ο τότε αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, παύτηκε αυθωρεί από ο θρόνο του και εξορίστηκε γιατί αρνήθηκε να ορκίσει την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου. Και ότι το παράδειγμά του ακολούθησαν δεκάδες ρασοφόροι, ακόμη και μητροπολίτες, που πέρασαν στην αντίσταση και αρκετοί από αυτούς εκτελέστηκαν.

Τα θυμίζουμε όλα αυτά γιατί και σήμερα ζούμε, εδώ και τέσσερα χρόνια, κάτω από  καθεστώς κατοχής με κυβερνήτες που δεν είχαν ούτε την καρδιά του Γλέζου ούτε την ψυχή του Χρύσανθου. Αντίθετα έσκυψαν το σβέρκο τους στις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ δικαιολογούμενοι, όπως και ο Τσολάκογλου, ότι… θυσιάζονται για το καλό της πατρίδας!..
Η εβδομάδα που πέρασε  ήταν  βασανιστική για όλα τα κόμματα, (πλην ίσως ΚΚΕ και «Χρυσής Αυγής»). Συσκέψεις επί συσκέψεων με τα ηγετικά στελέχη  να ψάχνουν τι δεν πήγε καλά, ποιοί έφταιξαν και ποια λάθη έγιναν- και εδώ που τα λέμε- έγιναν άφθονα, ιδιαίτερα από την αποδώ πλευρά.  Ένας αρχηγός (ο Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ, υπεύθυνος για το λάθος της αποχώρησης από την κυβέρνηση) ανάγγειλε ήδη παραίτηση, Οι δύο άλλοι (Σαμαράς και Βενιζέλος, αμφότεροι καταπληγωμένοι)  ανακατεύουν την τράπουλα του ανασχηματισμού με την ψυχή στο στόμα, μήπως λειτουργήσει ανατρεπτικά το αιώνιο «γιατί αυτός  και όχι εγώ»...
Ο δε Τσίπρας, επιθετικός και πειναλέος για εξουσία «εδώ και τώρα», διαβάζει με γουρλωμένα μάτια τις απίθανες επιδόσεις του Μανώλη Γλέζου σε σταυρούς, ενώ ο φίλος μας,  καπετάν Ανδρέας από το Γράμμο,  αναρωτιέται γιατί να μην είναι ο Γλέζος πρόεδρος του κόμματος και ο Τσίπρας Γενικός Γραμματέας, ώσπου τα μεστώσει. Άλλοι δε παλιοί αντιστασιακοί «τα σέρνουν» και  του Γλέζου γιατί δέχθηκε  καθυστερημένα την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή, ενώ θα έπρεπε να  επιλεγεί από την αρχή. Και, εν τέλει, τι ήθελε- εθνική μορφή πρώτου μεγέθους καθώς είναι- να  μπερδευτεί με κόμματα και να βάλει στο κεφάλι του ένα… της 15μελούς να του δίνει «γραμμή»!..
Ας είναι όμως: Ο πάνσοφος λαός μας, με τη μοιρασιά που έκανε δίνει ακόμη μια φορά, ίσως  τελευταία, την  ευκαιρία στους αρχηγούς να μονιάσουν, να βάλουν στο τραπέζι τον καλύτερο εαυτό τους, να ρίξουν μια ματιά στα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στα λιμάνια μας και άλλη μια ματιά στα τουρκικά πολεμικά που αλωνίζουν ανεμπόδιστα στο Αιγαίο και άλλη  μια ματιά στο μουσουλμανικό χείμαρρο των λαθρομεταναστών που αλλάζουν υπόκωφα τη σύνθεση του πληθυσμού μας, και να πάρουν ΚΟΙΝΕΣ πατριωτικές αποφάσεις.
Να ξέρουν δε όλοι τους ότι αυτός ο πάνσοφος λαός έχει σιχαθεί οριστικά και αμετάκλητα τη σημερινή πολιτική μούχλα. Kαι   ότι σίγουρα ζεσταίνει στον κόρφο του κάποιον Καποδίστρια ή Τρικούπη ή   Βενιζέλο ή Καραμανλή, να κάνει αυτός τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ!… Γιατί η δόλια Ελλάδα «θέλει να ζήσει και θα ζήσει!»…

Ch.Passalaris@hotmail.com