Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Πώς ο Κικίλιας "έκλεψε" το υπουργείο από τον Μαρκογιαννάκη

Xristos-Markogiannakis
Η επιλογή του Βασίλη Κικίλια για το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, στον οποίο προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς.
Σήμερα, το “Έθνος της Κυριακής” υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του ότι αρχική επιλογή του Πρωθυπουργού για το νευραλγικό αυτό υπουργείο ήταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου είχε εκτιμηθεί ότι η εμπειρία του και η μακρά διαδρομή του στην πολιτική, αποτελούσαν εχέγγυα για την αποτελεσματική παρουσία του στην Κατεχάκη, σε μια περίοδο μάλιστα εξαιρετικά κρίσιμη για την κυβέρνηση.
Το “Έθνος της Κυριακής” επισημαίνει ότι τελικά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν έγινε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, επειδή κρίθηκε ότι τυχόν αποχώρησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, με μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα ενόψει των θερινών τμημάτων του Κοινοβουλίου, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα.
Και, κάπως έτσι, η μπίλια έκατσε στον Βασίλη Κικίλια, τον οποίο άλλωστε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εξαρχής αποφασίσει να αξιοποιήσει σε κάποιο κυβερνητικό πόστο

ysterografa.gr