Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ - ΙΑΠΩΝΙΑ 2-1. Ο Ντρογκμπά "κτύπησε" σε 99 δευτερόλεπτα


Η είσοδος του Ντιντιέ Ντρογκμπά, παρότι δεν πρόλαβε να ακουμπήσει μπάλα και 99 δευτερόλεπτα, ήταν αρκετά για την Ακτή Ελεφαντοστού που «ανέτρεψε» την Ιαπωνία και παρότι έχανε στο ημίχρονο με 1-0, πήρε σπουδαίο «τρίποντο» με 2-1, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου, εκεί όπου προηγείται η Κολομβία μετά το 3-0 επί της Ελλάδας.

Ο Σαμπρί Λαμουσί «κατέβασε» μια… διαφορετική Ακτή, καθώς άφησε στον πάγκο τους Ντρογκμπά και Κόλο Τουρέ, ρίχνοντας στον αγώνα τον Γιάγια Τουρέ, που προερχόταν από τραυματισμό. Έτσι, η Ιαπωνία, που φάνηκε πιο «συντονισμένη» και ευτύχησε να βρει δίχτυα στην πρώτη της ουσιαστικά «επίσκεψη» στα καρέ της Ακτής Ελεφαντοστού, όταν στο 16ο λεπτό ο Χόντα με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Και παρότι δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0, σε διπλή ευκαιρία στο 21' (σέντρα-σουτ του Χόντα και στην επόμενη φάση σουτ του Ουτσίντα, έδιωξε και τις δύο φορές ο Μπάρι), κράτησε χωρίς ιδιαίτερη πίεση το προβάδισμα ως το φινάλε του ημιχρόνου.
 
Στην επανάληψη  η είσοδος του Ντρογκμπά άλλαξε άρδην την εικόνα των Αφρικανών και τελικά με την αύρα του ηγέτη της, η Ακτή έφτασε στην ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά (64', 66') με ισάριθμες σέντρες του Οριέ και δύο κεφαλιές, στο πρώτο δοκάρι, από τους Μπόνι και Ζερβίνιο.
Οι Ιάπωνες έχασαν όλες τις μονομαχίες και παρά τις αλλαγές, οι Ασιάτες ουσιαστικά δεν πέρασαν ούτε σέντρα και δεν απείλησαν στιγμή την Ακτή. Η οποία από την πλευρά της, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά οι προσπάθειες του Ντρογκμπά (81' φάουλ, 85' σουτ) και του Καλού (89') σταμάτησαν στον Καβασίμα. 
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά (75' λ.τρ. Ντιακπά), Ζοκορά, Μπαμπά, Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιε (62' Ντρογκμπά), Τιοτέ, Ζερβίνιο, Καλού, Μπόνι (88' Για Κονάν)
ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Οκαζάκι, Καγκάβα (86' Κακιτάνι), Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Εντό), Οσάκο (67' Οκούμπο), Γιοσίντα