Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

O ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ


Δύο είναι τα ισχυρότερα ένστικτα του ανθρώπου. Το ένστικτο της επιβίωσης και αυτό της αναπαραγωγής. Αυτά πολλές φορές έγραψαν την ιστορία της ανθρωπότητας.
Η ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης και το ευρώ δεν επιτρέπουν πλέον σε αυτά τα ένστικτα να κυβερνήσουν τη χώρα. Τα ίδια ένστικτα με τους ανθρώπους ισχύουν και για τα ζώα. Το πώς διαφοροποιείται το ζώο από τον άνθρωπο για κάποιους είναι η πολιτική σκέψη.
Το πώς θα απευθυνθούν οι κυρίαρχοι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της πρώτης εβδομάδας και οι Αρχηγοί κομμάτων στο εκλογικό σώμα θα καθορίσει και το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου 2014. Ίσως και ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα της πολιτικής σταθερότητας της χώρας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2016.
 Το σεξ και το ποδόσφαιρο ξεσηκώνουν τα πλήθη αδιαμφισβήτητα. Είναι κάτι που όλοι οι νέοι μπορούν να κάνουν και οι μεγάλοι θέλουν να κάνουν. Η δημοκρατία είναι αποτέλεσμα της μοναδικής ψήφου των πολιτών. Των ενηλίκων. Για τους ανήλικους, τα κορίτσια και αγόρια κάτω των 18 ετών, η πρώτη φορά για την έκφραση της πολιτικής τους σκέψης δεν έχει έρθει ακόμη.
Αν η Ελλάδα στις Ευρωεκλογές στείλει αντιπροσώπους στην Βουλή του ευρώ ανθρώπους της σκέψης ή των ενστίκτων και του θυμικού θα φανεί το βράδυ της 25ης Μαίου.
 Μία ημερομηνία που μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε μία σημαδιακή ημέρα για τον τόπο. Μία ημέρα που θα φανεί αν η διακομματική κατάντια της περασμένης δεκαετίας ήταν σύμπτωμα ή ασθένεια.
Εμείς οφείλουμε να εξασφαλίσουμε με την ψήφο μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας όταν θα κληθούν να εκφραστούν για πρώτη φορά ως πολιτικά όντα να έχουν ικανοποιήσει ομαλά τα βασικά ένστικτα της ζωής τους. Να μην αναγκαστούν να ξενιτευτούν μόνα ή με τις οικογένειες τους σύντομα για να εξασφαλίσουν το ένστικτο της επιβίωσής τους.
Να μην ξενιτευτούν για να ολοκληρωθούν ως άνθρωποι, ως πολιτικά όντα…

thedayaftergr.blogspot.gr