Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Βασίλης Νανόπουλος : Ξεπέρασαν κάθε όριο. Πλέον η δικαιοσύνη έχει το λόγο. Κατατίθεται αγωγή και μήνυση κατά των υπαιτίων της συκοφαντικής δυσφήμισης.



Δελτίο Τύπου
Την περασμένη Παρασκευή υπήρξε ένα οξύτατο πρόβλημα υγείας εκατοντάδων συμπολιτών μας, που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ή ζήτησαν εξωτερική ιατρική βοήθεια με έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Το γεγονός ότι τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Κορίνθου κατακλύστηκαν από ασθενείς με κρούσματα γαστρεντερίτιδας είναι μια πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή έχει καταγραφεί σε όλη την πόλη της Κορίνθου.
Απέναντι στο πρόβλημα αυτό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων  κ. Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε άμεσα στις 16.5.2014 από το δήμο Κορινθίων  , από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το ΚΕΕΛΠΝΟ να υπάρξει άμεση ενημέρωση των πολιτών για τις αιτίες και τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ζήτησε επίσης, εκείνες τις δύσκολες ώρες, να πρυτανεύσει η λογική και ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας να μην γίνει αντικείμενο ανούσιας πολιτικής αντιπαράθεσης.
Δυστυχώς, αντί οι υπεύθυνοι του δήμου να επικεντρωθούν στο πρόβλημα και να ενημερώσουν με αντικειμενικότητα την κοινή γνώμη, ξεκίνησαν ένα νέο πρωτοφανή πόλεμο προσωπικής λάσπης, ύβρεων και συκοφάντησης, ώστε να παραπλανήσουν τους πολίτες. Αναλαμβάνουν την ευθύνη να αποδείξουν με στοιχεία τους ισχυρισμούς τους. Τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της παράταξης της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι ψεύδη.
Ξεπέρασαν κάθε όριο. Πλέον η δικαιοσύνη έχει το λόγο. Κατατίθεται αγωγή και  μήνυση κατά των υπαιτίων της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Το ποσό αποζημίωσης από τη συκοφαντική δυσφήμιση θα δοθεί  σε φορείς κοινωνικής πολιτικής του δήμου και το Ευθύμειο κέντρο .
Δυστυχώς για τον τόπο, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εγκλωβιστεί σε μία καταιγίδα σφαλμάτων. Μέσα στον πανικό και στην αμηχανία απώλειας της φθαρμένης εξουσίας της, ομολόγησε ότι το οξύτατο αυτό πρόβλημα προκλήθηκε από το νερό. Το νερό που η ίδια, για προεκλογικούς λόγους έσπευσε να φέρει χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης και άδειες καταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης και χωρίς να έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία των μετρήσεων που το καθιστούν απολύτως ασφαλές.
Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες πιστοποιήσεις και έλεγχοι από ανεξάρτητες αρχές που θα διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού και την καταλληλότητα του δικτύου. Μόνο έτσι οι πολίτες θα νοιώσουν εμπιστοσύνη και σιγουριά στο νερό που πίνουν.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους επιχειρούν να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη. Με λαβή το ζήτημα του νερού και το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που προέκυψε, η απερχόμενη δημοτική αρχή καταφεύγει στην ακραία πόλωση και στο φανατισμό. Αυτός είναι ο δρόμος του διχασμού που οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα. 


Σε ώρες δύσκολες για όλους, με το Δήμο και τους δημότες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, χρειάζεται από όλους ψυχραιμία και σύνεση. Οφείλουμε να ενώνουμε δυνάμεις, όχι να τις διασπάμε.
Οι πολίτες κρίνουν τη στάση όλων. Και όλοι κρινόμαστε από το λόγο και τις πράξεις μας.
Οφείλει όμως η απερχόμενη δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΚ να απαντήσουν στα παρακάτω:
Διασφαλίζεται  ότι το νερό της ύδρευσης δεν είχε πρόβλημα λίγες μέρες πριν τη μέτρηση; Aυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανένας αφού από στο site της ΔΕΥΑΚ δεν έχουν αναρτηθεί τους τελευταίους δυο μήνες οι μετρήσεις και ειδικά εκείνη της 5ης Μαΐου, γιατί άραγε ? Αυτό μπορεί να το δει οποιοσδήποτε επισκεφτεί τον ανάλογο ιστότοπο της υπηρεσίας.
Προσέξτε κύριοι της ΔΕΥΑΚ μην εξαφανιστούν οι αναλύσεις διότι θα υπάρξουν ευθύνες για δόλο και κακούργημα .
Γιατί  πέντε μέρες μετά η δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης θα έχει αποκαταστήσει τις βλάβες στο δίκτυο ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού με τη μικρότερη δυνατή χλωρίωση?
 Είναι ο  αγωγός νερού  σπασμένος εδώ και μέρες σε δυο σημεία, στο Σολομό και στο Ρυτό χωρίς να επισκευάζεται ?
Γιατί ενώ γινόταν επέκταση της διαδικτύωσης των αγωγών νερού δεν έγιναν επιπλέον εργαστηριακές αναλύσεις ?
Αναμιγνυόταν το νερό των γεωτρήσεων με το νερό από την Στυμφαλία πριν την κρίση και εξακολουθεί αυτό να  γίνεται σήμερα ?
Οι αναλύσεις που δημοσιεύσατε αφορούν νερό μετά την αύξηση του χλωρίου στο δίκτυο η όχι ?
Έχουν βγει τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από ασθενείς που επιβεβαιώνουν αν ήταν ιογενής ή όχι η ασθένεια ? Ο πρόεδρος του νοσοκομείου είπε ότι χρειάζονται 10 μέρες για αυτό . Γιατί βιαστήκατε να δώσετε τα αποτελέσματα ?
Αύριο θα ζητήσουμε επίσης από τον εισαγγελέα έρευνα κατά παντός υπευθύνου για πιθανό δόλο από πλευράς αρμοδίων στη διαχείριση του θέματος.
Για τις άλλες συκοφαντίες περί απολύσεων 150 ατόμων κλπ, και εδώ η δικαιοσύνη θα έχει το λόγο καθώς πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ