Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σαμαράς: Σκοπός μας είναι οι άνθρωποι κι όχι οι απρόσωποι αριθμοί

samamaximou
Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπογραμμίζοντας ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες».
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς «έχω τους αριθμούς από τη μία πλευρά, και τους ανθρώπους από την άλλη. Οι αριθμοί πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε. Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, λίγο αργότερα, για τους ανθρώπους. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε, ότι ο τελικός μας σκοπός είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες».
Επίσης υπογράμμισε ότι «την αγάπη μας για τον άλλο, την έγνοια μας για το διπλανό μας, δεν μπορούμε να τα αναβάλουμε.  Γι’ αυτό και φροντίσαμε όσο μπορούσαμε, κάθε στιγμή, να δίνουμε ανακούφιση στους πιο αδύναμους, σ’ αυτούς που υπέφεραν περισσότερο. Κι εκεί, ευτυχώς, είχαμε δίπλα μας την Εκκλησία. Που φρόντιζε με χίλιους τρόπους, κάθε στιγμή, αυτούς που δεν τρόπο να σταθούν όρθιοι. Αυτούς που είχαν λυγίσει, που δεν μπορούσαν». .
Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας», για το διάστημα 2014-2020, για το οποίο η αρχική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ φθάνει στα 281 εκατ. και ενδεχομένως θα ανέλθει έως τα 350 εκατ.
Ο κ. Σαμαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ποια είναι η πηγή της δύναμής μας για να νικήσουμε όλα τα στραβά κι όλα τα ανάποδα που στοίχειωναν τη χώρα τόσα χρόνια; Μια λέξη που βρίσκεται στην καρδιά της Ορθοδοξίας: Η Αγάπη! Η αγάπη για τον πλησίον, η αγάπη για την πατρίδα, που είναι το μέλλον των παιδιών μας».

ysrerografa.gr