Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πελοπίδας Καλλίρης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, «Δέσμευσή μας η αξιοποίηση του Ισθμού με έργα και όχι με λόγια».



Εμφάνιση KALLIRIS_20140504.jpg 
«Δέσμευσή μας η αξιοποίηση του Ισθμού με έργα και όχι λόγια ώστε να την αναδείξουμε στην πύλη της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης κατά την επίσκεψή του την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στην περιοχή των Ισθμίων και τις συνομιλίες του με τους κατοίκους, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Νέας Πελοποννήσου»
Ο κ. Καλλίρης χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας της περιοχής, τη χωροθέτηση στην Κορινθία του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων της Πελοποννήσου, αλλά και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «εργαλεία με ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική για την Κορινθία», όπως τόνισε.  
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επεσήμανε ακόμη ότι η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Κορινθίας θα πρέπει να υπακούσει σε ένα σχέδιο βασισμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας το φυσικό κάλλος με το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμά της, αλλά και τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα όπως η Κορινθιακή σταφίδα. 
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» επισκέφτηκαν τις περιοχές Άσσου, Περιγιαλίου, Λεχαίου, Καλαμακίου, Ισθμίων, Κόρφου, Αγγελόκαστρου και Σοφικού. 
Το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι του Άσσου,  Περιγιαλίου και Λεχαίου υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Καλλίρης συζήτησε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν και τους διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει για την ανάπτυξη της περιοχής τους.
Το απόγευμα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή της Σολυγείας. Ξεκινώντας από το Καλαμάκι και τα Ίσθμια, σε συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλλίρης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση του Ισθμού. Δήλωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι φτάνουν τα πολλά λόγια, χρειάζονται έργα για την ανάδειξη του Ισθμού ως πύλη της Πελοποννήσου.
Στον Κόρφο, στο Αγγελόκαστρο και στο Σοφικό ο κ. Καλλίρης συνομίλησε με τους κατοίκους και στην ομιλία του δεσμεύτηκε ότι μέσα από ουσιαστικό διάλογο θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες για την περιοχή.  Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία όμως μέχρι τώρα δεν έχει αξιοποιηθεί. Χρειάζονται σχεδιασμός και μελέτες για την αξιοποίηση του Κόρφου αλλά και του Σοφικού. Τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει όλες τις δυνάμεις του για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, προσελκύοντας το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.
Πρέπει η Κορινθία μας να ανέβει ψηλά. Οι ομορφιές της να προβληθούν. Χρειάζονται σχεδιασμός και αποτελέσματα