Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο καημός του Σταύρου Θεοδωράκη για τους ξένους Τραπεζίτες

bank-ceoΤο κρεσέντο των γονατογραφημάτων του Ποταμιού έχει και τις Τράπεζες.

Η αγωνία του κ. Θεοδωράκη να «τσιμπήσει» ψηφοφόρους από ΕΛΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ότι άλλο... περιλαμβάνει και μία κουβεντούλα για τις Τράπεζες.

Εντοπίζει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης πως το Τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας, έχει πρόβλημα (αν έχει πρόβλημα) διότι ο κεντρικός Τραπεζίτης είναι διορισμένος από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωράκης αντιπροτείνει λοιπόν σε ένα πρόβλημα που διαπιστώνει (μόνος του) πως η λύση είναι ..ο κεντρικός Τραπεζίτης να διορίζεται σε συνέχεια κάποιου διεθνούς διαγωνισμού.

Και αναφέρει τα σχετικά παραδείγματα ξένων χωρών που έχουν αλλοδαπούς τραπεζίτες στα ηνία, καταξιωμένους.. κάτι σα να διοικείς αυτοκινητοβιομηχανία..

Ο κ. Θεοδωράκης που ως γνωστόν είναι πολύ μα πολύ χαλαρός με τα εθνικά μας θέματα (βλ. Ρεπορταζ για «Μακεδονικό»), αγνοεί ή θέλει να αγνοεί πως η Ελλάδα διαχρονικά και μόνιμα απειλείται από τους γείτονές της. Αγνοεί ή θέλει να αγνοεί πως σε περίπτωση πολέμου η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας μοιράζει το χρήμα για τις ανάγκες της άμυνας της χώρας.

Αλλά και για την περίπτωση ειρήνης.. όπως οικονομικής κρίσης που έχουμε τώρα, ένας ξένος Τραπεζίτης θα έχει στο μυαλό του την ανάπτυξη της Ελλάδας;; ή των ξένων συμφερόντων. Ας δούμε πως λειτούργησε η Τρόικα.

Ο κ. Θεοδωράκης, αλιεύει ..στου Ποταμιού του τα θολά νερά.

Μα αν σκέφτεται να δώσει την Ελληνική Τράπεζα σε ξένο να δώσει και την ηγεσία του Στρατού.. ίσως είναι η πρόταση για μετά τις ευρωεκλογές.

Ίσως ο κ. Θεοδωράκης να πιστεύει πως ο μεσαίος χώρος που τόσο επικαλείται έχει τις ίδιες πεποιθήσεις με αυτόν. Πως το πατριωτικό κέντρο που ανέκαθεν ήταν η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας, θέλει να παραδώσει τις εξουσίες στους ξένους.

Άραγε ποια είναι η σχέση του διορισμού ενός ξένου Τραπεζίτη που ζητά ο δημοσιογράφος των Πρωταγωνιστών, Σταύρος Θεοδωράκης, με όσα είχε πει ο κος Δήμου για ξένα συμφέροντα που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Ποτάμι;

Ο κ Θεοδωράκης προκαλεί ανασφάλεια στον κεντρώο ψηφοφόρο και την Ελληνική κοινωνία και μάλιστα εθνική ανασφάλεια. Παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
για το www.news4all.gr