Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Γ.ΔΕΔΕΣ – Μ. ΣΟΥΚΟΥΛΗ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ



Εμφάνιση DSC08137.jpg 
Στη λαϊκή αγορά της Κορίνθου και τους Αγίους Θεοδώρους βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη.
Ήταν μια ημέρα γεμάτη πλούσια συναισθήματα. Η πρώτη επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της πρωτεύουσας του νομού επιβεβαίωσε την αίσθηση ανοδικής πορείας για τη "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία". Οι δύο αυτοδιοικητικοί και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που τους συνόδευαν έγιναν δεκτοί με αγάπη και ενθουσιασμό από τους πολίτες της Κορίνθου και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, οι οποίοι βλέπουν στα πρόσωπα δυο δικών τους ανθρώπων την ελπίδα για να μπει η Πελοπόννησος σε πορεία ανατροπών και αλλαγής.

Στους διαλόγους που αναπτύχθηκαν οι πολίτες ζήτησαν από τον Γιώργο Δέδε και τη Μαριλένα Σούκουλη να δώσουν μεγάλη σημασία στην κοινωνική αλληλεγγύη και τους αδύναμους πολίτες.
"Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον άνεργο, τον αδύναμο, τον περιθωριοποιημένο", υποσχέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. "Γιατί σε εποχές βαθιάς οικονομικής ύφεσης και δυσπραγίας η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το τελευταίο οχυρό για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί όλοι διαισθανόμαστε πως χωρίς κοινωνική συνοχή, συνεργασία και ισότιμη διαχείριση των πόρων, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε στις νέες συνθήκες"
Στους Αγίους Θεοδώρους έγινε πολιτική εκδήλωση και ομιλία από τον Γιώργο Δέδε και τη Μαριλένα Σούκουλη στο κατάμεστο ΚΑΠΗ του δήμου, όπου τους υποδέχτηκε και τους καλωσόρισε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού και πρώην δήμαρχος των Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Σοφίας.  Η έντονη παρουσία των πολιτών και το κλίμα ενθουσιασμού κρίνονται απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς οι Άγιοι Θεόδωροι αποτέλεσαν μία περιοχή στην οποία υπήρξε έντονο και συστηματικό το ενδιαφέρον του Γιώργου Δέδε -κατά τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας- για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων:
"Η πρώτη μεγάλη παρέμβαση που κάναμε", είπε ο Γιώργος Δέδες στη σύντομη ομιλία του, "αφορά στη βελτίωση και τη συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού, από τα όρια του νομού Κορινθίας μέχρι και τον Ισθμό. Το έργο αυτό πρέπει να το δει κανείς σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του κόμβου της Κινέττας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν σε αυτόν. Τα δύο αυτά έργα απέδειξαν εμπράκτως τη βούλησή μας να αναδείξουμε τους Αγίους Θεοδώρους ως πύλη εισόδου της Πελοποννήσου.
Παράλληλα", συνέχισε ο κ. Δέδες "προωθήσαμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής, με πιο σημαντική την υδροδότηση, η οποία μόνο μέσα από την ένταξη κατασκευής του δικτύου ύδρευσης στο ΕΣΠΑ, μπορεί να αντιμετωπιστεί και τον ηλεκτροφωτισμό...".
Από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν ήταν η ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάδειξη του ορεινού όγκου των Γερανείων και η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Για την επόμενη μέρα, ως άμεσους στόχους, ο Γιώργος Δέδες και η Μαριλένα Σούκουλη κατέθεσαν την διάνοιξη δασικών ζωνών πυρασφάλειας στον ορεινό όγκο των ανατολικών Γερανείων, σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης και επιφυλακής.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,                                              
 ΓΙΩΡΓΟΥ  ΔΕΔΕ