Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Γρ. Ζαφειρόπουλος: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη (video)

Grigoris-Zafeiropoulos
Πηγή: ArcadiaPortal.gr
Συνέντευξη στο ArcadiaPortal.gr  παραχώρησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος έχει μακρά διαδρομή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα καθώς έχει διατελέσει 8 συναπτά έτη δήμαρχος Χαλανδρίου ενώ στην αναμέτρηση του 2010, εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια και είναι μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μεταπήδηση του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου από την Αυτοδιοίκηση στην Ευρωβουλή, έρχεται και ως φυσική συνέχεια της ενασχόλησής του με την Επιτροπή των Περιφερειών, που του έδωσε την ευκαιρία να έχει παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος μίλησε για τον νέο τρόπο ψηφοφορίας στις επικείμενες Ευρωεκλογές , ο οποίος δημιουργεί την αμεσότητα με τους πολίτες και δημιουργεί μια αμφίδρομη υποχρέωση και αμφίδρομα δικαιώματα.
Η περίοδος που διανύουμε αλλά και η επόμενη πενταετία είναι από τις πιο κρίσιμες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει αρκετά λάθη αλλά και αρκετά σωστά. Υπάρχει η αναγκαιότητα  της Ευρωπαϊκής ενότητας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ενόψει των τριπλών εκλογών τον επόμενο μήνα οι ψηφοφόροι ίσως έρθουν σε σύγχυση για το ποιον πρέπει να επιλέξουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου, ο κ. Ζαφειρόπουλος σε ερώτηση μας απάντησε ότι οι ψηφοφόροι  θα πρέπει να αναρωτηθούν ποια Ευρώπη θέλουν, και με αυτό το σκεπτικό να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν αυτόν που θεωρούν ως πιο κατάλληλο να τους εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει μια ανανέωση στα πρόσωπα των Ευρωβουλευτών, καθώς απαιτούνται μεγάλες δυνάμεις για τον δύσκολο αγώνα που θα δοθεί στην Ευρώπη.
Το πολύ σοβαρό διακύβευμα έχει να κάνει με την παρουσία της χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και έχει να κάνει με τον λόγο που θα έχει η Ελλάδα στην Ε.Ε.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να πρωταγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, καθώς οι προσπάθειες που έχουν γίνει έχουν αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει να δείχνει το δυναμικό της πρόσωπο αυτό που μπορεί να τη βγάλει μπροστά.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος έκανε λόγο και για τα ακραία κομματικά φαινόμενα, τα οποία υποστηρίζονται από τους πολίτες που έχουν θυμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι πολίτες πρέπει να διαχειριστούν τον θυμό τους εποικοδομητικά.
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής τόνισε, ότι ζητήματα τα οποία πρέπει να απασχολήσουν τη Ελλάδα την επόμενη πενταετία είναι η ανάπτυξη και έξυπνη εξειδίκευση, η δημιουργία θέσεων εργασίας και ως επόμενο, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η διαχείριση τα λαθρομετανάστευσης και η προστασία του περιβάλλοντος.
Το βασικό κριτήριο αξιολόγησης είναι το κομμάτι της εξειδικευμένης και στοχευμένης δράσης, στη  συνέχεια  τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει η λογική της ακύρωσης των προηγούμενων προσπαθειών που έχουν γίνει από προηγούμενες διοικήσεις, εφόσον η στόχευση είναι θετική.
Κλείνοντας, ο κ. Ζαφειρόπουλος, είπε  πως η ανάπτυξη της Χώρας  έρχεται μέσω της ισορροπημένης ανάπτυξης της περιφέρειας και των μεγάλων αστικών κέντρων, και αυτή η λογική θα λειτουργήσει εάν και εφόσον ο κόσμος τον εμπιστευτεί με την ψήφο του.

video