Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Γιώργος: Πατέρα, έμαθες τα νέα; (reloaded)...

George-Papandreou-Greek-PM
Η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου δίπλα στον Φώτη Κουβέλη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, είχε εξαρχής προσλάβει… διαστάσεις.
Η σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν έκρυψε τον έντονο εκνευρισμό της, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και επί 8 χρόνια πρόεδρος του Κινήματος το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, έχει κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ του… τώρα, των συρρικνωμένων ποσοστών και της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία.
Με όσα είπε στην εκδήλωση, ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε πληθωρισμό πονοκεφάλου στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όχι μόνο έδειξε διατεθειμένος να συνεχίσει τις “αντισυμβατικές” πρωτοβουλίες, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις στο σύνολο της προσωπικής πολιτικής διαδρομής του, όχι μόνο υπερασπίστηκε επιλογές του παρελθόντος, από το “λεφτά υπάρχουν”, μέχρι το Μνημόνιο και την απειλή δημοψηφίσματος.
Κυρίως όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε να επανακαλύπτει τους δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με πλατιές κοινωνικές ομάδες που επί δεκαετίες το στήριξαν. Και με την αποστροφή του ότι “δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα, ούτε της Δεξιάς, ούτε της Αριστεράς”, έθεσε το πλαίσιο της ευθείας αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου την επομένη των διπλών εκλογών του Μαϊου, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ήταν το “πατέρα, έμαθες τα νέα;”… reloaded και επικαιροποιημένο.

ysterografa.gr