Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Εμφάνιση P1010077.JPG 
Επενδύουμε σε νέες κοινωνικές δομές, ως απάντηση στην αποδόμηση των εργαλείων κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, λόγω της οικονομικής κρίσης, και επιδιώκουμε τη βελτίωση των σχέσεών μας με την Εκκλησία, για να αναπτύξουμε το σχέδιό μας για τις κοινωνικές δομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου Γηροκομείου Λεωνιδίου, η οποία τελέστηκε από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, την Κυριακή 27 Απριλίου 2014.


Εμφάνιση P1010081.JPGΟ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στο όραμά του για τη δημιουργία αυτής της δομής και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ως "χορηγό του έργου", γιατί ως Υφυπουργός Πολιτισμού, ήταν αυτός ο οποίος ενέταξε το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και αυτός ο οποίος, ως Περιφερειάρχης, εξασφάλισε την υλοποίησή του, παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα το έργο είχε απενταχθεί από προηγούμενη κυβέρνηση. Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Αλέξανδρος ζήτησε τέλος από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλίσει και τον εξοπλισμό του γηροκομείου, ώστε να ολοκληρωθεί και λειτουργικά.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης σημείωσε ιδιαίτερα στην ομιλία του τη συμβολή της Εκκλησίας στο κοινωνικό έργο στην Πελοπόννησο και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν τα Γηροκομεία της Κορίνθου, της Σπάρτης και της Μεγαλόπολης, ώστε "όλες μας οι δυνάμεις να κατευθυνθούν προς την ανακούφιση από τον πόνο και το φόβο των πασχόντων συνανθρώπων μας, δίνοντάς τους ελπίδα για το αύριο".
Εμφάνιση P1010102.JPGΟ κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο πιλοτικό πρόγραμμα για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για το 2014-2020, το οποίο θα εστιάζει στα προβλήματα απειλής κατά της ζωής των αδύνατων κοινωνικών ομάδων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τέλος ότι "όπως ποτέ δεν κιότεψαν οι Τσάκωνες, έτσι και τώρα δεν θα πρέπει να κιοτέψουν, αλλά να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, για το καλό του τόπου". Ο κ. Τατούλης απαντώντας τέλος, στο αίτημα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρου για τον εξοπλισμό του Γηροκομείου ανακοίνωσε ότι ήδη ετοιμάζεται η σχετική μελέτη ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. 
Εμφάνιση P1010030.JPGΟ Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του χαρακτήρισε απαραίτητες αυτές τις υποδομές γα την "αναζωογόνηση" της περιφέρειας και στάθηκε ιδιαίτερα στην αλλαγή νοοτροπίας των Ελλήνων, όπου η συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας δημιουργεί αισιοδοξία σε σχέση με τον ανταγωνισμό του παρελθόντος. Χαρακτήρισε ως αρχή του έργου το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρο και τόνισε ότι η πολιτεία συμπλήρωσε το έργο με το δικό της τρόπο. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπός δήλωσε τέλος ότι "χρειάζεται τσαγανό όπως είπε ο κ. Τατούλης, αλλά και αγώνας με προσωπική προσφορά, ταπείνωση και εργατικότητα" και χαρακτήρισε την υλοποίηση αυτού του έργου ως "αχτίδα ελπίδας προόδου και όχι οπισθοδρόμησης".
Εμφάνιση P1010048.JPGΟ Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Ιωάννης Μαρνέρης χαρακτήρισε το νέο Γηροκομείο Λεωνιδίου "δώρο Θεού" για την περιοχή, το οποίο οραματίστηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος και σήμερα στη ώρα του παραδίδεται στους πολίτες της Τσακωνιάς και της Κυνουρίας. Ευχαρίστησε επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, "γιατί με το κύρος στήριξη τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο αποτελεί την απαρχή μιας σειράς έργων που με τη συνεργασία της Περιφέρειας θα συμπληρώσουν τις υποδομές της περιοχής".
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και κ. Ανδρέας Λυκουρένζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας κ. Δημήτριος Λαλουδάκης και κ. Θεόδωρος Ντάνος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Νότιας Κυνουρίας, η υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ελιά κα Εύα Καϊλή και πλήθος κόσμου της περιοχής.