Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Γιώργος: Πλήρωσα τις αμαρτίες του Καραμανλή

George-Papandreou-Kostas-KaramanlisΗ επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, έχει την εμβληματική αντίθεση της… ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο. Τότε. Την άνοιξη του 2010, με το ιστορικό διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο.
Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει διακαώς να επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, με ορίζοντα την αμφισβήτηση και ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του Κινήματος, μετά την αναμενόμενη “χαμηλή πτήση” του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Μαϊου, μίλησε αυτή τη φορά στην ιταλική “Corriere della Sera”, αναφερόμενος στη σημερινή Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου καλωσόρισε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Εξαπέλυσε επίθεση κατά των διεθνών εταίρων της χώρας για τη στάση που κράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Επιχείρησε να αρθρώσει ιδεολογικό λόγο, παρουσιάζοντας τη δική του πλατφόρμα για την Ελλάδα μετά την κρίση, σε μια διαφορετική Ευρώπη.
Και φυσικά… δεν ξέχασε να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανή, κάνοντας λόγο για “αμαρτίες” και “ψέμματα” του πρώην πρωθυπουργού, στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θεωρεί ότι… πλήρωσε ο ίδιος.

ysterografa.gr