Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

“Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

 Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.”

Οι αγορές άνοιξαν, η έκρηξη συνέβη και η κ.Μέρκελ ήλθε και απήλθε.
Η πολιτική τάξη έπραξε το καθήκον της. Η Κυβέρνηση έσωσε τη χώρα και η αντιπολίτευση σύσσωμη έβγαλε τη χολή της. Η Ελλάδα στα δύο. Τα 100 δις στις τράπεζες της αλλοδαπής της ελληνικής ολιγαρχίας έμειναν ανέπαφα, οι πρωταγωνιστές του χθες φοράνε τα καλά τους για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και ο λαός έμεινε με την απορία. Πώς γίνετε να πάνε όλα καλά και οι πολλοί να εξαθλιώνονται. Άνεργοι με μισθούς της πείνας και συνταξιούχοι της ντροπής οφείλουν να χαίρονται που άνοιξαν οι αγορές αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί την ίδια ώρα δυστυχούν. 

Ο κύκλος της ντροπής έκλεισε, το φως ήρθε πάλι αλλά οι πολλοί δυστυχώς εξκολουθούν να μην ζεσταίνονται.  Ο κ.Παπανδρέου, ο κ.Παπαδήμος και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κατάφεραν να μετατρέψουν τη χώρα της λεηλασίας σε διεθνές κράτος εντεταγμένο στην παγκόσμια κοινωνία.  Αυτό που ξέχασαν να κάνουν όμως ήταν να εξοστρακίσουν τους λεηλάτες. 

Το γέλιο δεν θα ξανάρθει στους Έλληνες όσο η ολιγαρχία του παρασκηνίου και του προσκηνίου δεν απομακρύνεται. Όσο κρατάνε το ρόλο του μεσάζοντα της πνευματικής, πολιτικής, επιχειρηματικής και κρατικής λειτουργίας της Ελλάδας. Όσο πνίγουν κάθε τι νέο που προσπαθεί να ανθίσει σε αυτή τη χώρα.

Όσο τα χαράτσια παραμένουν η ζωογόνα πηγή της ελληνικής οικονομίας, όσο το πολίτευμα της χώρας και η ίδια η κοινωνία μας παραμένουν κληρονομικά ολιγαρχικά δεν μπορεί να έρθει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Το διεθνές κεφάλαιο με τους διαχρονικούς τοπικούς αντιπροσώπους του θα τρώνε για πάντα το συκώτι του ελληνικού λαού.

Η 25η Μαΐου είναι κοντά και στην Ελλάδα θα μείνει ένας από τους δύο. Οι λεηλάτες ή ο λαός. Αν δεν τους διώξει με συνοπτικές διαδικασίες η Κυβέρνηση θα τους διώξει η αυγή της επομένης...
 
thedayaftergr.blogspot.gr