Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πασχαλιάτικες ευχες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Απάνω Γιαλό"

Φωτογραφία: ΠΑΣΧΑ 2014                                                                                                 Πλησιάζουν οι άγιες μέρες  των Αγίων Παθών του Κυρίου και του θριάμβου της Ανάστασής του. Όλοι οι χριστιανοί ετοιμάζονται. Όλοι οι Έλληνες αλλά και  όσοι ζουν σ΄αυτή τη χώρα και την έχουν κάνει πατρίδα τους, ετοιμάζουν τα σπίτια τους, αγοράζουν ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες, φτιάχνουν κουλούρια, τσουρέκια, αγοράζουν το αρνί .  Όλα αυτά είναι συνήθειες πολλών χρόνων για το Πάσχα των Ελλήνων. Είναι όμως το Πάσχα μόνο μια κοσμική γιορτή? Μια γιορτή που μας δίνει την ευκαιρία να βγούμε από τα σπίτια μας, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε λίγες ξέγνοιαστες μέρες? Το Πάσχα είναι πάνω από όλα μια γιορτή της ψυχής, μια μάχη  κατά της αμαρτίας, μια θριαμβευτική νίκη κατά του θανάτου. Το Πάσχα είναι πρόγευση του Παραδείσου, της επιστροφής στο "αρχαίο κάλος". Ας καθαρίσουμε λοιπόν τα σώματα και τις ψυχές μας, ας σηκώσουμε τον σταυρό μας και ας πορευτούμε μαζί με τον Ιησού στο δρόμου για το Γολγοθά. Ας σηκώσουμε και τους σταυρούς των συνανθρώπων μας, με την πεποίθηση ότι εκεί στη κορυφή του Γολγοθά δεν περιμένει ο θάνατος, αλλά η αθανασία, που ο Ιησούς μας πρόσφερε με την θυσία του, την κάθοδό του στον Άδη και την Ανάστασή του. Ο Πάσχων και Αναστάς Χριστός να χαρίζει σε όλους μας υγεία και δύναμη. Καλή Ανάσταση.
 ΠΑΣΧΑ 2014 Πλησιάζουν οι άγιες μέρες των Αγίων Παθών του Κυρίου και του θριάμβου της Ανάστασής του. Όλοι οι χριστιανοί ετοιμάζονται. Όλοι οι Έλληνες αλλά και όσοι ζουν σ΄αυτή τη χώρα και την έχουν κάνει πατρίδα τους, ετοιμάζουν τα σπίτια τους, αγοράζουν ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες, φτιάχνουν κουλούρια, τσουρέκια, αγοράζουν το αρνί . 
Όλα αυτά είναι συνήθειες πολλών χρόνων για το Πάσχα των Ελλήνων. Είναι όμως το Πάσχα μόνο μια κοσμική γιορτή? 
Μια γιορτή που μας δίνει την ευκαιρία να βγούμε από τα σπίτια μας, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε λίγες ξέγνοιαστες μέρες? 
Το Πάσχα είναι πάνω από όλα μια γιορτή της ψυχής, μια μάχη κατά της αμαρτίας, μια θριαμβευτική νίκη κατά του θανάτου. Το Πάσχα είναι πρόγευση του Παραδείσου, της επιστροφής στο "αρχαίο κάλος". Ας καθαρίσουμε λοιπόν τα σώματα και τις ψυχές μας, ας σηκώσουμε τον σταυρό μας και ας πορευτούμε μαζί με τον Ιησού στο δρόμου για το Γολγοθά. 
Ας σηκώσουμε και τους σταυρούς των συνανθρώπων μας, με την πεποίθηση ότι εκεί στη κορυφή του Γολγοθά δεν περιμένει ο θάνατος, αλλά η αθανασία, που ο Ιησούς μας πρόσφερε με την θυσία του, την κάθοδό του στον Άδη και την Ανάστασή του. 
Ο Πάσχων και Αναστάς Χριστός να χαρίζει σε όλους μας υγεία και δύναμη. 
Καλή Ανάσταση.

Πολιτιστικός Σύλλογος "Απάνω Γιαλός"