Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές

Αύριο, Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται να παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδεικνύουν πως στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι η ριζική ανανέωση της ευρωλίστας του.
Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται να παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδεικνύουν πως στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι η ριζική ανανέωση της ευρωλίστας του.
Τα ονόματα θα ανακοινωθούν μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, στη λίστα για τις ευρωεκλογές θα περιλαμβάνεται ο καθηγητής της χειρουργικής Δημήτρης Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος (που διετέλεσε ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.
Στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει και ένα πρόσωπο έκπληξη, θα συμπεριληφθούν οι νυν βουλευτές Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης και Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, που θα παραιτηθούν από τη Βουλή. Επίσης, στη λίστα θα είναι η Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΟΣ, η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, αλλά και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής Α' Αθηνών.
Στη λίστα φαίνεται πως θα περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι, όπως ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, ο Γιώργος Κύρτσος, η Μαρία Σπυράκη αλλά και η πολιτική συντάκτρια και πρώην βουλευτής Αχαΐας, Νατάσα Ράγιου.
Επίσης, θα υπάρχουν ονόματα όπως ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο Κορίνθιος πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, Ιωάννης Σμυρλής, αλλά και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού, Δημοσθένης Δαβέττας.
Τέλος, σύμφωνα με Τα Νέα, στη γαλάζια λίστα περιλαμβάνονται ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος, προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ, και ο γραμματέας αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ανέστης.

eklogika.gr