Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το διαδίκτυο είναι μία παγκόσμια πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Ένας νέος κόσμος. Για πολλούς η επικράτηση της γνώσης, για πολλούς ο έλεγχος του νου. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πεδίο δόξης λαμπρό για πολιτικούς και πολίτες, για νέους και μεσήλικες. Έναν ενδεχόμενο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.

Η μάχη για τον έλεγχο αυτού του νέου κόσμου ήταν σφοδρή στην Ελλάδα, γεμάτη τρόμο, εύκολο χρήμα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Τα εκατομμύρια ευρώ που κατέφθασαν από τη μητρόπολη των Βρυξελλών τις τελευταίες δεκαετίες κατά βάση εξανεμίστηκαν σε αμφιβόλου ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες σε δήμους, σχολεία και επιχειρήσεις.

Από τις εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας για δωρεάν Ίντερνετ παντού μέχρι το ασθενές σήμα από την πλατεία του χωριού της Μάκρης Μακρακώμης, στις διακοπές του Πάσχα, η απόσταση είναι μεγάλη. Όπως επίσης από το διαφημιστικό μήνυμα της ιδιωτικής εταιρείας για την καλύτερη απόδοση στη χώρα και τον γκισέ πώλησης της εταιρείας μέχρι τη βλάβη στη γραμμή την ημέρα εγκατάστασης του εξοπλισμού.

Σε αυτή την υποτίμηση της έννοιας του πελάτη-πολίτη ή του πολίτη-πελάτη βρίσκεται και η δυστοκία διακυβέρνησης της χώρας. Η ειλικρίνεια υπηρέτησης του πολίτη και εξυπηρέτησης του πελάτη εξαντλείται στη φεουδαρχική δομή της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας μας. Έννοιες άγνωστες ή ιστορικές στον παγκόσμιο χάρτη των νέων τεχνολογίων του 21ου αιώνα.

Πώς να ανταγωνιστείς τις κοινωνίες και τις επιχειρήσεις όπου ο πολίτης ή ο πελάτης είναι το κέντρο ύπαρξης εθνών και επιχειρήσεων. Με επιχορηγήσεις επιχειρηματικότητας, άγονους διαγωνισμούς και πολιτικούς της «αρπαχτής της ψήφου».

Δωρεάν ίντερνετ παντού λοιπόν αλλά πρώτα σεβασμό στον πολίτη και τον πελάτη. Πρώτα η θρησκεία και μετά η λειτουργία.
 
thedayaftergr.blogspot.gr