Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μαύρη ημέρα για τους παπαγάλους

papagaloi
Αυτοί που όλες τις προηγούμενες ημέρες διέρρεαν πως η κοινή εμφάνιση Παπανδρέου και Κουβέλη θα σημάνει την αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ και κατ΄ επέκταση για την Ελιά, σήμερα έχουν πένθος.

Έφτασαν στο σημείο να βγαίνουν στα κανάλια είτε με τον φερετζέ του μεγαλοδημοσιογράφου, είτε με τον φερετζέ του αγανακτισμένου πράσινου στελέχους και να αποκηρύσσουν τις κοινωνικές εμφανίσεις ενός πρώην πρωθυπουργού.

Αυτοί, ως γνήσιοι λάτρεις της διάσπασης και του διχασμού, ζουν από τη μιζέρια και τη διχόνοια. Ανδρώνονται πολιτικά με τις ύβρεις και τις εύκολες τοποθετήσεις.

Αλλά επί της ουσίας, δουλεύουν για άλλους. Δουλεύουν για εκείνους που δεν θέλουν την ένωση του κέντρου. Δουλεύουν για εκείνους που παρασιτούν και που μαζεύουν ψήφους μέσα από τις ακρότητες και τα πάθη.

Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να τους φοβίζει ο σχηματισμός της Ελιάς που καταγράφει 5-7% στις δημοσκοπήσεις.

Και όμως, τον τρέμουν γιατί γνωρίζουν τη δυναμική του.

Γνωρίζουν πως στην Ελιά βρίσκονται τα συστατικά της ενότητας και της σταθερότητας του τόπου και πως είναι θέμα χρόνου να ξανα-γίνει αντιληπτό από την μεσαία τάξη που ανέκαθεν στήριζε αυτό το χώρο. Και χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές υπάρχει!

Αυτό φοβούνται οι διχαστικοί "κόκκινοι" παπαγάλοι... τη δύναμη που ενώνει.

Άλλη μία μαύρη ημέρα για τους παπαγάλους..

Γράφει η Λαμπρή-Μαρία Γεωργίου
για το www.news4all.gr