Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας , Βαγγέλης Γιαννακούρας "Ιδανικός προορισμός Θρησκευτικού τουρισμού η Αρκαδία"

Εμφάνιση φωτό Γιαννακούρα.JPG


Στη στενή και διαχρονική σχέση της Αρκαδίας με την Ορθοδοξία, η οποία αναδεικνύεται από την πληθώρα των ναών και των μοναστηριών σε κάθε γωνιά της, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας στο χαιρετισμό του στο 1ο Συνέδριο Ορθοδοξίας του Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης , το Σάββατο 26 Απριλίου από την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων.
"Η στήριξή μας, πρόσθεσε ο κ. Γιαννακούρας, σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ανάπτυξη του πλούσιου φυσικού κάλλους και πολιτιστικού αποθέματος της Αρκαδίας μας καθώς και του θρησκευτικού- προσκυνηματικού τουρισμού είναι αυτονόητη. Η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας κάθε φορά που της ζητείται η συνδρομή της το κάνει με μεγάλη χαρά και με κάθε δυνατό τρόπο που έχει την δυνατότητα να το πράξει. Η συνεργασία μας με την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων είναι δεδομένη και μετά χαράς δεχθήκαμε να συμμετέχουμε στη συνδιοργάνωση του Συνεδρίου που ευχόμαστε να συμβάλλει  στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού κατά το δυνατόν πιο στοχευμένα και πιο αποτελεσματικά, τόνισε ο κ. Γιαννακούρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας ανέφερε επίσης πως η συνδρομή της Π.Ε Αρκαδίας και η σημασία που δίνει στην ανάπτυξη και αυτού του είδους τουρισμού αποτυπώνεται και σε μία σειρά έργων υποδομής που είτε εκτελούνται είτε έχει δρομολογηθεί η εκτέλεσή τους σε Ιερές Μονές και ιστορικούς ναούς της Αρκαδίας μας.
Ενδεικτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας αναφέρθηκε στα έργα της πρόσβασης και ανάπλασης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Ιερά Μονή Προδρόμου Περδικόβρυσης στις Ιερές Μονές του Φαραγγιού Λουσίου (Αιμυαλών, Φιλοσόφου και Προδρόμου),στις Ιερές Μονές του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης στην Ιερά Μονή Κλειβωκάς Γορτυνίας, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σίτζας Κυνουρίας, αλλά και τα έργα συντήρησης αποκατάστασης και λειτουργικής αναδιάρθρωσης στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου Νέας Χώρας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Επάνω Χρέπας, στη Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ της Μουριάς Παλαιοχωρίου Κυνουρίας, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βαλτεσινίκου Γορτυνίας και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαλτεσινίκου Γορτυνίας.