Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ισόπαλοι και... στα δοκάρια Ατρόμητος και ΠΑΟ, Όλα μηδέν και στο Αγρίνιο, «αστεράτος» ο Πανιώνιος

Ισόπαλοι και... στα δοκάρια Ατρόμητος και ΠΑΟ, «αστεράτος» ο Πανιώνιος
Ατρόμητος και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν  από έναν βαθμό στο Περιστέρι , χωρίς τέρματα, έχοντας από ένα δοκάρι και συνεχίζουν χέρι - χέρι στη βαθμολογία έπειτα από 32 αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ. Έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν μαζί τον ΠΑΟΚ και υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση, αλλά με τον "Δικέφαλο" να αγωνίζεται την Κυριακή κόντρα στην Καλλονή.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλή στιγμή στο 12΄, όταν το σουτ του Νάνο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 33΄, όταν ο Ταυλαρίδης από κοντά δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε στο 58', όταν σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, οι παίκτες του Ατρομήτου δεν κατάφεραν να σπρώξουν από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.
Από τη δική τους μεριά οι "πράσινοι" άγγιξαν το γκολ στο 78΄, αλλά το σουτ του Καρέλη πήγε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι "απάντησαν" στο 89΄ με δοκάρι του Ναπολεόνι, ενώ στις καθυστερήσεις ο νεοεισελθών Φάμπιο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε σωτήρια κι έτσι το "στείρο" 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (90΄ Φάμπιο), Καραμάνος, Μπρίτο (79΄ Μπάλλας), Παπαδόπουλος (66΄ Ναπολεόνι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (55΄ Αμπεϊντ), Ζέκα, Ατζαγκούν (67΄ Καρέλης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (90΄ Λαγός), Μπεργκ.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τη Βέροια, και βρήκε τη «βασίλισσα του βορρά» να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Τζούνιορ (68΄ Σφακιανάκης), Μαρτίνες, Γκάλο, Μπακάκης (57΄ Πόι), Ανέν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (65΄ Μπούντιμιρ).
ΒΕΡΟΙΑ (Ράικο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Μπαργκάν (85΄ Κομόλοφ), Τζημογιάννης, Τραπ (59΄ Παυλίδης), Βεργώνης, Γκονσάλβες (90΄ Μάνος), Μπεν, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Σισοκό, Ζεζίνιο.

 Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος «ξεπέταξε» μέσα σε ένα ημίχρονο τον Αστέρα Τρίπολης και «καθάρισε» την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία καθώς επικράτησε εύκολα 3-Ο. Μάλιστα το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το α' ημίχρονο, με τέρματα των Γιάννου (6΄), Αραβίδη (29΄) και Ντούνη (42΄).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Αραβίδης, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κολοβός (65΄ Λάζνικ), Κούρντι, Κούρος (71΄ Ζαχαράκης), Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Ντούνης, Γιάννου (78΄ Καμπάνταης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παπαχρήστος, Κοντοές (46΄ Λούι), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Σέτι (70΄ Μπαράλες), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Χουάνμα, Βάλντο (60΄ Ντε Μπλάσις).. 

 Ο Απόλλων Σμύρνης που μέχρι στιγμής υποβιβάζεται, έχει δύσκολο έργο στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό, που είναι βαθμολογικά αδιάφορος, αλλά έχει ως στόχο την κατάκτηση της 6ης θέσης. Ο Λόρι Σάντσεζ αναμένεται να παραταξει την «ελαφρά ταξιαρχία» με άκρως επιθετικό σχήμα, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, ενδεχομένως να αποβεί καταστροφικό.

Παράλληλα, ο Πλατανιάς που βρίσκεται στην θέση του μπαράζ παραμονής, φιλοξενείται στα «Πηγάδια» από την Ξάνθη, που θέλει τους τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, ενώ η Βέροια που ισοβαθμεί με τους Κρήτες, έχει δύσκολη αποστολή στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό που έχει εξασφαλίσει την παραμονή, αλλά θα παίξει για το γόητρο.

Ακόμη, ο πρωταθλητής ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον υποβιβασμένο Αρη, σ΄ ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους, κάτι που ισχύει και για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καλλονή, αλλά και για τον αγώνα του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ.

Τέλος, Εργοτέλης και ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξουν χωρίς άγχος, αφού έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα «σαλόνια» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα  (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχει  ως εξής:


Σάββατο 29 Μαρτίου

Παναιτωλικός-Βέροια 0-0
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

Κυριακή 30 Μαρτίου
15:00 ΠΑΟΚ - Καλλονή
17:15 Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 Λεβαδειακός - ΟΦΗ
17:15 Πανθρακικός - Απόλλων Σμύρνης
19:30 Ολυμπιακός - Αρης

Δευτέρα 31 Μαρτίου
19:30 Ξάνθη - Πλατανιάς