Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο Άρης αφήνει τη Βουλή ..για να «αλλάξει τα φώτα» (και) της Αθήνας

aris-spiliotopoulosΦτωχότερο το Ελληνικό κοινοβούλιο! Έχασε το «Φως» της η Βουλή, το κέρδισε όμως η Αθήνα.

Κι όμως η Αθήνα κέρδισε τον Άρη. Αφήνει τα κακοτράχαλα γεμάτα υγρασία έδρανα της Βουλής, αφήνει εκείνα τα ζοφερά λαγούμια των επιτροπών, αφήνει όλες εκείνες τις κακουχίες, και ρίχνεται στη μάχη για μία Αθήνα με περισσότερες λάμπες, με περισσότερο γούστο, με λιγότερα μαϊμού Gucci, στους δρόμους του παραεμπορίου.

Ναι ο Άρης φεύγει από τη Βουλή ως ένδειξη προσήλωσης στο έργο του Δημάρχου που ελπίζει πως κάποια στιγμή θα αναλάβει.

Αφήνει όμως ένα μνημειώδες κοινοβουλευτικό έργο. Έναν πραγματικό πολιτικό ογκόλιθο. Σε λίγους μήνες θα κοσμεί το μουσείο της Βουλής και θα μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, για να μεταλαμπαδευτεί όλος ο κοινοβουλευτικός πνευματικός πλούτος του Άρη σε όλο τον κόσμο και να διδαχθεί σε όλα τα σχολεία..

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις αγορεύσεις του κατά του μνημονίου και υπέρ της κοινωνίας; Τις άπειρες ενοχλητικές ερωτήσεις του σε υπουργούς; Τις απειλές του ότι δεν ψηφίσει άλλα αντιλαϊκά μέτρα;; τη συμβολή του σε όλες τις προσπάθειες συνταγματικής αναθεώρησης; Τις εξορμήσεις του σε Κολωνάκι και Μύκονο για να πείσει τους συναδέλφους του για τις θέσεις του;; Ατελείωτος ο κατάλογος! Μην μιλήσει κανείς για το τιτάνιο έργο στα υπουργεία που πέρασε..

Άρη θα λείψεις από τη Δημοκρατία..από τους θεσμούς!

Αλλά Άρη αν το κάνεις όλο αυτό.. αν το αφήνεις αυτό το τεράστιο βουλευτικό κενό για το καλό της Αθήνας, της πόλης που αγάπησες όταν μεγάλωνες στην Πάτρα και έκανες διακοπές στη Μύκονο.. τότε ναι.. άσε τη Βουλή… . Άσε τη Βουλή να βρει κι αυτή το δρόμο της και δώστα όλα για την αρχαιότερη πόλη του κόσμου, την πόλη της Δημοκρατίας, της θεάς Αθηνάς και της Ακρόπολης.

Άρη δώστα όλα για την Αθήνα, άλλαξε τις λάμπες όπως υποσχέθηκες (για να καταπολεμήσεις την εγκληματικότητα), με λίγα λόγια «άλλαξέ της τα φώτα» όπως έκανες και στα υπουργεία παιδείας και τουρισμού.

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
για το www.news4all.gr