Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Γιώργος Δέδες: «Μπήκα αξιοπρεπής και φεύγω αξιοπρεπής από την περιφερειακή ενότητα.»

Με ένα απολογισμό των 3 χρόνων έκλεισε σήμερα την θητεία του ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες.
Η όλη ομιλία του Γιώργου Δέδε ήταν σε χαμηλούς τόνους πάντα στο πρώτο πληθυντικό και σε καμία στιγμή δεν έκανε χαρακτηρισμούς σε βάρος της Περιφερειακής Αρχής και  πρώην συνεργατών του στην Περιφέρεια.
Ο Κορίνθιος υποψήφιος πλέον για την θέση του Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο τόνισε ότι αυτός και οι συνεργάτες του στο νέο εγχείρημα έχουν μια διαφορετική κουλτούρα για την πολιτική και την αυτοδιοίκηση ,δεν πιστεύουν στην «αρχή του ενός» αλλά στην συλλογικότητα και τις συνεργασίες.
  Το νέο εγχείρημα που πραγματοποιεί ως υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι μια κίνηση ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική , μακριά από  στηρίξεις και εναγκαλισμούς κομμάτων.
«Η  όποια επιτυχία μας το βράδυ των εκλογών θα αποτυπωθεί στον πίνακα των αποτελεσμάτων με «λευκό» χρώμα, που δεν θα απεικονίζει την λευκή πετσέτα ,αλλά την σταθερή θέση μας μακριά από κόμματα και κομματικούς εναγκαλισμούς»
«Ένα έργο για να πραγματοποιηθεί –όπως χαρακτηριστικά είπε –χρειάζεται σχεδιασμός , μελέτη, ωρίμανση και ένταξη σε πρόγραμμα. Και αυτή η διαδικασία απαιτεί συνέργια ,απαιτεί  συλλογικότητα»
Ο κ. Δέδες παρουσίασε οικονομικά στοιχεία με τον απολογισμό του έργου στην Π.Ε Ενότητα Κορινθίας, σύμφωνα με τα οποία τα 3 χρόνια και 3 μήνες που διετέλεσε στην θεσμική αυτή θέση. έκανε περικοπή 75% στις δαπάνες της περιφερειακή ενότητας και 92% στις δαπάνες για δημόσιες σχέσεις. Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε :
« Διεκδικούμε τον τίτλο του Πρωταθλητή –και όχι μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά σε όλη την Ελλάδα-στην περιστολή της σπατάλης του Δημόσιου χρήματος»
Μίλησε επίσης και για τις σημαντικές ενέργειες που έγιναν στην Π.Ε Κορινθίας για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων και για την  επίσης σημαντική τουριστική προβολή του νομού και μάλιστα χωρίς δαπάνες αλλά με την βοήθεια και την στήριξη Κορινθιακών επιχειρήσεων
 Ο Γιώργος Δέδες χαρακτήρισε ως πρωτοποριακό το εγχείρημα του 2010 να συμμετέχουν σε έναν ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό συνδυασμό όπως ήταν η «Νέα Πελοπόννησος» άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις.
Μίλησε για συνέργεια και επίτευξη σημαντικού έργου . Τόνισε όμως ότι στην διάρκεια της τριετίας στα εσωτερικά όργανα της Περιφέρειας υπήρχαν και διαφοροποιήσεις  και διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις . Και ανέφερε κάποιες από αυτές τις διαφοροποιήσεις όπως η παραίτηση  Μαλαμπάνη , ο προϋπολογισμός του 2011, ο τρόπος της προβολής της Περιφέρειας στα διάφορα Πελοποννησιακά ΜΜΕ ,  και η  εκδήλωση στο Costa Navarino.
Πολύ σεμνός και βαθειά πολιτικός, όταν ρωτήθηκε για την ΚΑΣΤΑΤ απάντησε:
«Εμείς δεν κατεβαίνουμε στην Πελοπόννησο με σκάνδαλα. Κατεβαίνουμε με πρόγραμμα και προτάσεις για μία συλλογική και προοδευτική Πελοπόννησο. Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση να ελέγχουν την νομιμότητα και τα έργα.»
«Μπήκα αξιοπρεπής και φεύγω αξιοπρεπής από την περιφερειακή ενότητα.»
Με αυτά τα λόγια έκλεισε την συνέντευξη του ο Γιώργος Δέδες κάνωντας γνωστό ότι όπως ορίζει ο Καλλικρατικός νόμος την ερχόμενη Δευτέρα θα υποβάλλει την παραίτησή του ,θα αποχαιρετήσει τους συνεργάτες του και θα συνεχίσει απερίσπαστος στην νέο αυτοδιοικητικό εγχείρημά του, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη στην Τρίπολη όπου θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του..