Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ!!!

 
Καλημέρα, σήμερα με ιδιαίτερη ομορφιά!!!
Το άλογο, χωρίς αμφιβολία από τα ομορφότερα ζώα του πλανήτη μας. Περήφανο, λυγερό, κομψό, μυώδες, με μεγάλα εκφραστικά πανέξυπνα μάτια. Κίνηση που δείχνει λυγεράδα, ευλυγισία. Στον παραμικρό θόρυβο ή απότομη κίνησή σου, η αντίδρασή του είναι άμεση και αστραπιαία. Απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα, που δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο να σκεφτείς να το ακολουθήσεις.
Κάθονται σε απόσταση ασφαλείας και σε παρακολουθούν φοβισμένα και ανήσυχα για τις προθέσεις σου, με τ’ αυτιά τους τεντωμένα, έτοιμα να πεταχτούν προς τα πάνω για να συλλάβουν και τον παραμικρό θόρυβο.
Φαντάζεστε την έκπληξη και την χαρά, όταν πέρσι, με μια ομάδα του συλλόγου προστασίας του δάσους "Κυλλήνιος Άδωνις", σε μια διαδρομή προς την κορυφή της πανέμορφης Ζήρειας, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε μια άγρια αγέλη από αυτά τα πανέμορφα ζώα. Σκέφτηκα σήμερα να μοιραστούμε μαζί μερικές φωτογραφίες και ένα video (ίσως από τα σπάνια) (https://www.facebook.com/photo.php?v=799725400055284&set=vb.100000534941585&type=2&theater), που πρόλαβα να τραβήξω για να αποθανατίσω αυτήν την υπέροχη στιγμή. Εγώ για να ξαναζήσω αυτήν την μαγεία και εσείς για να την απολαύσετε και μάλιστα αν είναι δυνατόν, σκέφτηκα, να διοργανώσουμε μια εκδρομή και να ζήσουμε μαζί αυτές τις σκηνές!!!!
Να είστε όλοι καλά!
Βασίλης Mαυρίδογλου