Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Εισβολή Ρώσων ενόπλων στα αεροδρόμια της Κριμαίας

enoploikrimaia
Μια ομάδα  Ρώσων ένοπλων ατόμων εισέβαλε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κριμαίας, της Συμφερούπολης, ψάχνοντας για ουκρανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ οι ένοπλοι έφτασαν με τρία φορτηγά μπήκαν στο χώρο του αεροδρομίου και ζήτησαν από τους άνδρες ασφαλείας ευγενικά να αποχωρήσουν.
Οι ένοπλοι ελέγχουν τον πύργο ελέγχου και περιπολούν τον χώρο του αεροδρομίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατούν σημαίες του ρωσικού ναυτικού.
Στο μεταξύ Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ. Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών». Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν δύο αεροδρόμια της Κριμαίας και κατήγγειλε την κίνηση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ένοπλη εισβολή και κατοχή, με ανάρτησή του στο Facebook<
Επίσης τόνισε ότι δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ένοπλοι, που όπως είπε ο ίδιος, προέρχονταν από την Ρωσική Ομοσπονδία, κατέλαβαν και το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερούπολης στην Κριμαία.
«Θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι μία ένοπλη εισβολή και κατοχή που παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τους κανόνες», είπε ο Αβάκοφ περιγράφοντας την κατάληψη ως ένοπλη πρόκληση και κάνοντας έκκληση για διάλογο.
Ο Ρωσικός στόλος, πάντως, διαψεύδει την οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού σε αυτές τις εισβολές.

ysterogrfa.gr