Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Με κακό καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Βροχές και καταιγίδες - Χιόνια σε μεγάλο υψόμετρο

Με κακό καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Βροχές και καταιγίδες - Χιόνια σε μεγάλο υψόμετρο
Με τις βροχές, τις καταιγίδες, τα χιόνια και τους ισχυρούς νοτιάδες θα τα βάλουν φέτος τα καρναβάλια και οι χαρταετοί. 
Η μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωί,  από τα δυτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες που επηρρεάζουν προς το παρόν τα νησιά του βορείου Ιονίου και ολόκληρη την Ηπειρο. Σιγά σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρρεάσουν ολη τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο και μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια περιμένουμε στην Πίνδο σε υψόμετρο από 1200 μέτρα κι επάνω.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο εως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 15 με 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 17 βαθμούς κελσίου.
Το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις στα βόρεια που κατά τόπους θα είναι αυξημένες ωστόσο βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές αυτές οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας, από την Ηπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -3 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 16 με 17 βαθμούς και στα νησιά του νοτιου Αιγαίου από 9 εως 18 βαθμούς κελσίου. 
Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς όπου κορυφώνονται τα καρναβαλικά δρώμενα σε όλη τη χώρα, περιμένουμε δυστυχώς άστατες καιρικές συνθήκες, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα επηρρεάσουν τις δυτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας περιμένουμε νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν και σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Xιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω στην Πίνδο και από τα 1500 μέτρα και πάνω στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, τοπικά όμως στα πελάγη, και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς.
Στην Πάτρα το πρωί περιμένουμε συννεφιές με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι και το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεία από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου. 
Την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν τα βουνά της ηπειρωτικής χώρας από την Ηπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 6 εως 16 με 17 βαθμούς στα κεντρικά και από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
 τη Θήβα με τον βλάχικο γάμο, περιμένουμε συννεφιές και βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 2 με 3 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και οι βροχές θα σταματήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στο Γαλαξίδι με τα αλευρομουτζουρώματα, περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και κάποιες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα και μετά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Βόνιτσα με το έθιμο του Αχυρένιου - Γληγοράκη, περιμένουμε συννεφιές με βροχές. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχει ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Μεθώνη όπου αναβιώνει ο γάμος του Κουτρούλη, περιμένουμε συννεφιές με βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Πληροφορίες από newsit.gr