Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μιχελάκης: Να μην ανακατεύονται τα κόμματα στους Δήμους

mixelakis1
Υπέρ της ελεύθερης έκφρασης της κοινωνίας σε εκλογικά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.
«Το κόμμα έχει εκφράσει άποψη. Θα στηρίξει τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Είναι σωστό πιστεύω, αυτή η ιστορία με τα χρίσματα θα πρέπει να τελειώνει. Και θα πρέπει να αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες σε αυτό το πράγμα να είναι ανεπηρέαστες. Και αν θέλετε αυτή τη λογική είχε δυστυχώς δεν πέρασε το νέο σύστημα που θα μπορούσε να ισχύσει στην εκλογή του Ενιαίου Ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους δημάρχους. Να μπορεί δηλαδή πραγματικά η κοινωνία να εκφραστεί. Αυτή η ιστορία με τα κόμματα θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Δεν μπορεί να ανακατεύονται παντού. Δεν λέω να μην έχεις άποψη, αλλά στις τοπικές κοινωνίες κακά τα ψέματα ο κόσμος έχει προσωπικά κριτήρια. Ξέρει ποιο είναι το καλό για τη γειτονιά του και ποιο δεν είναι”, είπε.
Για το πλεόνασμα είπε ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Σημείωσε, πάντως πως όσο και να είναι, το 70% αυτού θα μοιραστεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ένστολους.