Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ενέργειες Χρίστου Δήμα και Κώστα Κόλλια γιά διευκόλυνση αγροτών που οφείλουν εισφορές στον ΕΛΓΑ & ταχύτερη χορήγηση δανείων στους επενδυτές-αγροτές

Ενέργειες για το συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν οι αγρότες στον ΕΛΓΑ με την αποζημίωση που δικαιούνται, ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση που κατέθεσαν 23 βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Κορινθίας Χρίστος Δήμας και Κώστας Κόλλιας, με πρώτο υπογράφοντα τον Ιορδάνη Τζαμτζή. Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν πως πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ. Για το λόγο αυτό, θα μπορούσε να συμψηφίζεται το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν στον ΕΛΓΑ με αυτό της αποζημίωσης που δικαιούνται και να τους δίνεται ο τι τους αναλογεί.

Επίσης, πιο σύντομη και απλή διαδικασία όπως μια βεβαίωση της τράπεζας, για τη χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης των αγροτών-επενδυτών μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ζητούν από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών οι βουλευτές της ΝΔ. Στην ερώτησή τους αναφέρουν πως η διαδικασία για τη χορήγηση δανείου σε αγρότες-επενδυτές με Σχέδιο Βελτίωσης μέσω ΕΤΕΑΝ, είναι πλέον χρονοβόρα και πολύπλοκη. Επίσης, οι αγρότες-επενδυτές οφείλουν να προκαταβάλουν τα χρήματα από όποια επένδυση έχουν κάνει για να τους επιστραφούν μετά. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν η χρηματοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης μέσω ΕΤΕΑΝ να γίνεται με βεβαίωση της τράπεζας, ώστε να μην χρειάζεται κατάθεση και έγκριση σχετικού φακέλου από την τράπεζα και το αρμόδιο Υπουργείο.