Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μπερναντέτ Σιράκ: Ο Σαρκοζί θα είναι υποψήφιος και θα κερδίσει το 2017

Nicolas-Sarkozy-Bernadet-Chirac
Twitter@EmOikonomidis
Η Γαλλία που αισθάνεται πλέον προφανή αποστροφή για τον Φρανσουά Ολάντ, ετοιμάζεται… ψυχολογικά για τη μεγάλη επιστροφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, του πολιτικού που η ίδια επέλεξε να τιμωρήσει για την έπαρσή του πριν από περίπου δυο χρόνια.
Κάθε άλλο παρά μυστικό αποτελεί φυσικά η πρόθεση του Νικολά Σαρκοζί να είναι και πάλι υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2017, με σχεδόν δεδομένη τη βεβαιότητα της επικράτησης απέναντι στον  βαθιά απαξιωμένο Φρανσουά Ολάντ, στην περίπτωση που οι Σοσιαλιστές δεν τολμήσουν να ξεφορτωθούν τον εν ενεργεία Πρόεδρο, και να στηριχτούν σε κάποια άλλη προσωπικότητα στην αναμέτρηση που έρχεται σε περίπου τρία χρόνια.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν με… σκανδαλιστική επιμονή ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι και πάλι ο δημοφιλέστερος Γάλλος πολιτικός, και φυσικά ο καταλληλότερος για την Προεδρία της Δημοκρατίας στα μάτια των συμπολιτών του, στο σύνολο του πολιτικού φάσματος. Στον δε χώρο της Κεντροδεξιάς μοιάζει να μην έχει αντίπαλο, καθώς δυνητικές υποψηφιότητες όπως του Φρανσουά Φιγιόν ή ακόμη και της Κριστίν Λαγκάρντ, στερούνται εκτοπίσματος, δυναμικής, και αποδοχής στην κοινωνία.
Πριν από περίπου έναν μήνα, η άλλοτε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ, που ποτέ δεν έκρυψε την προτίμησή της στον Νικολά Σαρκοζί, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο προκαλούσε… εγκεφαλικά εντός της οικογένειάς της, είχε αποκαλύψει ότι ο “Σαρκό” της εκμυστηρεύτηκε πως επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος για την Προεδρία.
Σήμερα, το επανέλαβε, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα. Σύμφωνα με τη Μπερναντέτ Σιράκ, ο Νικολά Σαρκοζί όχι μόνο θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας στην προεδρική αναμέτρηση του 2017, αλλά και θα επικρατήσει με χαρακτηριστική άνεση.
Η Μπερναντέτ Σιράκ πρόσθεσε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, και, πιάνοντας το νήμα από τις πρόσφατες ερωτικές περιπέτειες του Φρανσουά Ολάντ, σχολίασε ότι η Κάρλα Μπρούνι είναι μια εξαιρετική Πρώτη Κυρία, που προσθέτει αντί να αφαιρεί.

ysterografa.gr