Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκόπηση: Ο Σαμαράς τελευταίο ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ

kalpes-proores-ekloges
Το πολιτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Public Issue” που δημοσιεύει σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών”, σε συνέχεια αντίστοιχων μετρήσεων του προηγούμενου διαστήματος.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 3,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, με 31,5%-28%, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5%.
Απ΄την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει το φυσικό ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Πρωθυπουργός διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης.
Έτσι, στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 30%, ενώ το 29% προτιμάει τον… “κανένα”.
Αναφορικά με το ποιά κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% εμπιστεύεται μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, ενώ το 26% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 41% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δυο κυβερνητικά σχήματα.
Στα λεγόμενα ποιοτικά ερωτήματα, προκύπτει βαθιά απογοήτευση των πολιτών για το μέλλον. Το 70% θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 41% δεν πιστεύει ούτε στη Δεξιά, ούτε στην Αριστερά, ως καλύτερη παράταξη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Το 75% δηλώνει μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον, ενώ σύμφωνα με το 43%, το κράτος δουλεύει σήμερα χειρότερα σε σχέση με πριν από 5 χρόνια.
Το 31% δηλώνει οργή για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα, ενώ το 51% θεωρεί ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 10 χρόνια για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα.
ysterografa.gr