Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Το έργο προστασίας των ακτών είναι το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία»«Το συνολικό έργο της προστασίας των ακτών της Μεσσηνίας από τη διάβρωση είναι το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια επερώτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το έργο της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών του ανατολικού Μεσσηνιακού κόλπου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.
«Αντίθετα στις αρχικές προβλέψεις ότι το έργο ήταν αδύνατο να γίνει, αντίθετα στην ενοχοποίηση του έργου, αντίθετα στις τεράστιες τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί υλοποιούμε ένα πολύ μεγάλο έργο, αίτημα δεκαετιών της περιοχής, το οποίο δεν κατάφερε να το υλοποιήσει ούτε ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι «στη Μεσσηνία παραλάβαμε ένα άθροισμα ημιτελών και ατελών έργων για τα οποία υπήρχε κίνδυνος επιβολής προστίμων και επιστροφής χρημάτων. Καταφέραμε και λύσαμε όλα τα προβλήματα και τα ολοκληρώσαμε, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον καμία απειλή επιβολής προστίμου».
«Όποιο έργο και αν αγγίξεις στη Μεσσηνία έχει την υπογραφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι και για την Κορινθία και τα προβλήματα του Κορινθιακού έχουν γίνει οι αντίστοιχες ενέργειες.  
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η συζήτηση της ΜΠΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Περιφερειακό ΣυμβούλιοΤην Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 θα γνωμοδοτήσει σε ειδική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.