Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ Ο ΑΝΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕΣ



Εμφάνιση ΚΡΥΟΝΕΡΙ.JPG 


-          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ- ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Επ. Ο. ΣΟΥΛΙ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ (ΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΝΤΡΑ)  ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1.500.000 € ΣΤΟ Π.Δ.Ε. ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΧΑΣΑΝΕΛΙΑ»


Προσκεκλημένος της αρδευτικής ομάδας και του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού, σε εκτενή συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την περιοχή.

Εκεί, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόσφατη ένταξη του έργου οδοποιίας «Βελτίωση – Διάνοιξη και Συντήρηση Επ. Ο. Σούλι – Κρυονέρι (Θέση Φιλιάντρα) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) και τη χρηματοδότησή του με 1.500.000 ευρώ, με την οποία λύνεται οριστικά το θέμα της κατασκευής του δρόμου Σούλι – Κρυονέρι, που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να θεραπεύουμε πληγές προηγούμενων δεκαετιών, αλλά έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα στα έργα τα οποία οφείλουμε στην περιοχή και τους κατοίκους της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δέδες. Συμπλήρωσε επίσης, πως η ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε. σηματοδοτεί την αφετηρία των διαδικασιών για την κατασκευή του έργου, με πρώτο στάδιο την άμεση προώθηση της κήρυξης της απαλλοτρίωσης και υπογράμμισε ότι στο ποσό που έχει δεσμευτεί, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και ανταπόκριση από την Περιφερειακή ηγεσία και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, περιλαμβάνεται και κονδύλι περίπου 80.000 ευρώ, για την καταβολή του στους δικαιούχους της απαλλοτρίωσης.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας έχει ήδη ολοκληρώσει την μελέτη του έργου με όλες τις αναγκαίες τροποποιήσεις και παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, ώστε μετά την κήρυξη της απαλλοτρίωσης να προωθηθεί άμεσα η δημοπράτηση του έργου.
 Εμφάνιση ΑΔΑ.JPG
Ταυτόχρονα, με παρόντα τα μέλη της αρδευτικής ομάδας της περιοχής, ο κ. Δέδες, ανακοίνωσε την άμεση ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ενός σημαντικού αρδευτικού έργου το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως εντός της Άνοιξης, στη θέση «Χασανέλια», ώστε την επόμενη αρδευτική περίοδο, οι αγρότες της περιοχής να μπορούν να εξυπηρετηθούν από το νέο αρδευτικό δίκτυο το οποίο θα εγκαταστήσει με δαπάνες της η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Σημαντική ήταν και η συζήτηση η οποία διεξήχθη, με αφορμή την έγκριση της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. για την υλοποίηση της πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με τίτλο «Αστεροσκοπείο Κρυονερίου»
για την προώθηση των δράσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν ώριμες μελέτες και παρεμβάσεις που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό του έργου 2.500.000,00 ευρώ. Το έργο για το Αστεροσκοπείο συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο των κατοίκων

του Κρυονερίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αφού η ανάδειξη του Αστεροσκοπείου και η δημιουργία του Αστρονομικού πάρκου θα αποτελέσει αναπτυξιακό πόλο για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων και της δυτικής ορεινής Κορινθίας.

Στη συζήτηση παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Κρυονερίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Α. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος εξειδίκευσε και εμπλούτισε στοιχεία της εισήγησης του κ. Δέδε, που αφορούν τα τρία αυτά σημαντικά έργα για την περιοχή και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που έχουν αναλάβει τις μελέτες και τις επιβλέψεις των συγκεκριμένων έργων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ