Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΠΟ κλείνει το δρόμο που χάραξε η ΑΕΚ!

Τέλος στην... πατέντα του υποβιβασμού στη Γ΄ Εθνική ώστε να σβήνονται τα χρέη ετοιμάζεται να βάλει η ΕΠΟ.
Τον δρόμο που επέλεξε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, ακολούθησε ταυτόχρονα και η Λάρισα, ενώ τα σενάρια που θέλουν και τον Άρη να πράττει το ίδιο στο τέλος της σεζόν σε περίπτωση αγωνιστικού του υποβιβασμού στη Football League, δίνουν και παίρνουν.
Στην ΕΠΟ εδώ και αρκετές εβδομάδες συζητιέται το πώς θα μπει ένας φραγμός σε αυτήν τη διαδικασία. Η μεγάλη ανησυχία των διοικούντων την ομοσπονδία είναι ότι μπορεί μέσα σε μία χρονιά αρκετές ομάδες της Football League να μη δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική Γ' Εθνική για να γλιτώσουν από τα οικονομικά βαρίδια.
Για να μη νομιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία στην ομοσπονδία θα συντάξουν και θα ψηφίσουν στο ΔΣ διάταξη στον ΚΑΠ (θα επικυρωθεί και από την ΓΣ) που θα είναι αποτρεπτική για τους παράγοντες των ομάδων να ακολουθήσουν τον δρόμο της ΑΕΚ, σύμφωνα με το «Goal».
Σε αυτήν τη διάταξη θα προβλέπεται ότι ΠΑΕ που δεν δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα επαγγελματικής κατηγορίας για οικονομικούς λόγους θα μπορεί να συστήσει ξανά εταιρεία για να επιστρέψει στη Football League μετά από μία τριετία ή τετραετία. Εάν αυτή η διάταξη ήταν σε ισχύ το περασμένο καλοκαίρι μάλλον θα απέτρεπε τους παράγοντες της ΑΕΚ να την οδηγήσουν στη Γ' Εθνική. Γιατί αν το έκαναν, ο «δικέφαλος» θα ήταν υποχρεωμένος να έπαιζε σε χωριά και γήπεδα-χωράφια μέχρι το 2017...
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην ΕΠΟ υπάρχουν σκέψεις και για το πώς θα αποτρέψουν περιπτώσεις, όπως αυτή της συγχώνευσης της Κασσιώπης με την Κέρκυρα. Η ΠΑΕ Κέρκυρα διαλύθηκε λόγω χρεών, η Κασσιώπη έδωσε το ΑΦΜ της... κληρονόμησε το όνομα της Κέρκυρας και πάει φουλ για την επάνοδο της στη Super League.