Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Βαρθολομαίος: Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα

Vartholomaios-Ieronimos
Πηγή: www.romfea.gr
Το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πέρασε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι αστραπή στην Αθήνα.
Στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.
Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ευλόγησε τους αρχιερείς που τον υποδέχθηκαν και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει κάθε φορά η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα.
”Παναγιώτατε ζητουμε τις προσευχές σας για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η Ελλάδα μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τα φιλόφρονα λόγια του και την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε στο αεροδρόμιο.
”Αυτή η προεδρία της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα η οποία συμπίπτει σε μια δύσκολη συγκυρία της χώρας και προσωπικά είμαι ευγνώμων στο κ. Πρωθυπουργό που με προσεκάλεσε τιμητικά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
”Η κοινή γνώμη αναγνωρίζει την μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων”, υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.