Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Καραμανλής μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής....


Την απειλή ότι ο πρώην πρωθυπουργός  Κώστας Καραμανλής είναι πιθανό να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές διατυπώνει το περιβάλλον του ή κάποιοι κύκλοι που χρησιμοποιούν το όνομά του.

Η παρουσία του στο κοινοβούλιο είναι αθόρυβη και το μόνο που κάνει είναι να προσέρχεται και να ψηφίζει χωρίς να παράγει κοινοβουλευτικό έργο ή παρεμβάσεις στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση του κόμματός του και τη χώρα.

Την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βρεθεί σε ψηφοδέλτιο του κόμματος φέρεται να έχει πάρει ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 13 χρόνια πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται χολωμένος για την κριτική που του ασκεί ανοιχτά ο υπουργός Οικονομικών για την περίοδο στην οποία κυβερνούσε τη χώρα.

Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος εφόσον ο Γιάννης Στουρνάρας κατέβει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κόμματος που δεν ανήκουν στο «καραμανλικό μπλοk» αλλά εμφανίζονται επικριτικοί απέναντι στους χειρισμούς του κ. Στουρνάρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ονόματα των Μάκη Βορίδη, Προκόπη Παυλόπουλου, Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Στουρνάρας, όταν ερωτάται για το πολιτικό του μέλλον, δηλώνει ότι δεν έχει συζητήσει τίποτα τέτοιο με τον πρωθυπουργό  γράφει το Iefimerida.gr και πως στην παρούσα φάση τον ενδιαφέρει η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.